23.04.2024

Вяло, безжизнено, фалшиво честване на 145-та годишнина от Освобождението на България! Една свободна държава не организира своя Националния Празник по тоя недостоен начин. На Трети март – с премълчаната истина – ние оглушително крещим, че отново сме се превърнали в роби. И още по-лошо – в еничари! Врагове на нашите освободители и врагове на самите себе си.

Държавните „нули“ не смееха дори да намекнат КОЙ ни е освободил и от КОГО! Днес братуваме с поробителя и врагуваме с освободителя си!

Духовните мърши от „нашия политически елит“ уплашено измрънкаха няколко клишета. Оглеждаха се за летящи към тях камъни. И за по-страшни летящи неща. А щом набързо изкаканизаха изреченийцата си, тутакси се разбягаха.

Претупаха празника, както претупват държавата.

Пак стана ясно, че са ни освободили украинци, поляци, фини, румънци. Грозна легенда! Не ви ли е срам да повтаряте до втръсване тая лъжа, кашмери? В чия армия са воювали малорусите? Та те са се смятали не само за неразделна част от руската държава и руската войска – но и от руския народ! Тогава го е нямало клоуна Зеленски и хазарите не са им промивали мозъците със „Слава на Покрайнината!“. Финландците и румънците са се броели на пръстите на ръцете, а поляците са се сражавали на страната на османлиите.

Чии са стоте хиляди гроба на паднали за българската свобода през 1877-1878 г.?

На русите!

Единственият народ, който се вдигна в наша защита! Мужиците, руската интелигенция и руската аристокрация вопиеха пред цар Александър II да спаси православните братя българи от кървавия ятаган на дивия петвековен поробител! И царят се преклони пред волята на своя народ! Обяви манифест за война с Османската империя, както му диктуваше и собственото му сърце!

Има ли в световната история монарх и държава, които от най-чист идеализъм, са се притекли на помощ на някой страдащ народ? Русия е единствената! Мръсните клевети, че преследвала своите „имперски интереси“ ще разоблича с един единствен въпрос:

Наистина ли смятате, клеветници, че императорът, след освобождението на крепостното селячество и грамадните вътрешнополитически проблеми, които този акт е създал в руското общество, е преценил, че тъкмо този момент е най-удобен за военно разрешение на завоевателните му „имперски интереси“? Та той е продал Аляска, за да освободи крепостното селячество от помешчиците! Да, тази Аляска, в която враговете на човечеството са разположили днес унищожителната инсталация Хаарп! Хаарп нямаше да съществува, ако Аляска бе останала руска. Но императорът е имал финансови затруднения. И въпреки това, видиш ли, решава да обяви война, за да си оправи външните проблеми? Само този, който няма никаква представа какво ще рече война и не е водил битки дори с оловни войници, може да повярва в подобна нелепост.

Не ви стигат ни ум, ни дух, за да разберете, че един владетел може да се ръководи от Божията воля! Но такава е Русия! Затова е непобедима!

Затова пък Британия, нашата днешна „евроатлантическа кръстница“ – о, да! Тя е държала и държи само на имперските си интереси! Заради нея робството ни се проточи пет века и ако не беше Русия, щяхме да изчезнем като народ!

Но с кого днес братуват българските политически еничари? С Англия, нашият вечен враг и със САЩ – нейното изчадие. От шубе и политкоректност пред тях, не смеем дори да признесем името на Русия! Отричаме нейната Освободителна мисия! Плюем върху нейната саможертва! Поругаваме дори собственото си Освобождение!

Нямало нужда от него, чудесно сме си се гушкали с турците! Те са ни донесли благоденствие, мир и културен „възход“ ( като тоя на ЯнКев )! Защо ни е свобода?

Даже демоните в пъкъла се боят от такова извращение на правдата.

Принуждаваме посланика на страната, която ни освободи – да поднася скришом, почти нелегално, цветя пред костницата на руските и българските герои на Шипка. Хулим я, вместо да я обгърнем с обич и благодарност. Що за уроди сме? Нямаме ли срам от Бога?

То е все едно някой син да заплюе човека, който, с риск за собствения си живот, е спасил баща му и майка му от сигурна смърт! Спасил е дома и земята му. Синът е роден и съществува само благодарение на това спасение, но плюе върху спасителя си и се гаври с името му!

Херодот разказва, че в древността, персите единствени приемали за углавно престъпление и осъждали за най-тежкия грях, който у другите народи не бил смятан дори за дребна простъпка – НЕБЛАГОДАРНОСТТА!

Неблагодарни ли сме ние, български братя и сестри? Не, неблагодарни са отрепките, които ни управляват.

Защо тогава ги търпим да ни позорят?

Милена Върбанова