28.03.2024

През следващите две до пет години ще се подмени политическия елит в Европа. Ще има драстични изборни ексцесии и падане навсякъде на крайно либерал-глобалните лидери и правителства. Но докато става тази смяна ще има меко казано социални катаклизми. На места те ще бъдат брутални и кръвопролитни. Но не и в България. За нея след малко.

Искам да обърна внимание на две важни точки по темата.

Първо.

Неизбежно ще се смени политическия елит в държавите от ЕС. Не само елита, но политическата матрица, както и поколението политици, доктрини и досегашната структура. Това ще бъде съпроводено от трусове с различна степен на интензивност, зависи от дълбочината, до която е забита съответната държава в глобализма.

Цялата досегашна политическа система ще бъде заменена. В близките пет години от хоризонта ще изчезнат, при това завинаги, много познати лица от централната и местната власт. Същото важи и за настоящите партии.

Второ.

Навсякъде в ЕС в момента се достигна положението на много партии, с едно и също предназначение. Навсякъде за избори се регистрират много партии, роенето на партии винаги е предвестник на обществени бури и понякога води до смяна на вида управление. Навсякъде има такъв симптом. От Англия до Прибалтика. У нас също.

Всички тези партии обаче, и леви и десни, са глобализирани, в резултат на което колкото и сложни коалиции да правят, те винаги управляват по един и същи начин навсякъде, защото моделът, който им е заложен централно от ДД, е един и същ.

Италия, Испания (която от пет години не може да състави кабинет, Белгия също), Португалия, Нидерландия, даже Швейцария, да не говорим за Източна Европа, там положението с политическите върхушки е леш, навсякъде цари едно и също роене на партии с едни и същи идеи – тези на Шваб, Сорос и Гейтс.

Затова и елитите ще бъдат подменени.

По лек или тежък начин.

Положението на Германия и Франция по темата е катастрофално.

В Германия партиите са достигнали невъзможно за осъществяване на нормален живот политическо извращение.

Във Франция също.

Всичко това ще доведе и вече идва социално взривяване на държавите отвътре. И в резултат смяна на политическата класа.

В България предстои същото, при това моята прогноза е, че в следващите пет години България ще направи остър обратен завой и ще изостави евро-атлантическия път завинаги. У нас политическата система се крепи само на грантовете на Америка за България и политиката на Държавния департамент. Предвид бързото разлагане на евро атлантическата политическа доктрина , много скоро у нас няма да има кой да храни сегашния модел и ще се наложи да влязат в управлението други капитали.

Същото важи и по линия на американската ДД. Българският сегашен модел се крепи на косъм, който изтънява с всеки изминал ден. Но според мен у нас няма условия за грубо стълкновение, защото почитателите на евро-атлантическия загиващ рай са малцинство.

Навсякъде в Европа ще се явяват нови политически форми и идеи. Много бавно обаче. Със сигурност мога да заявя, че основната идейна вълна, която идва, е дълбока социална и социалистическа по същност политическа класа. За ужас на всички антикомунисти.

Анастасия Гешева