16.09.2024

Урсузът Лайнен се довлече вчера в Пловдив, за да подкрепи една крадлива мутра. Погнусеното отношение към Борисов отпреди три години вече го няма, той целият е изпран и избелен и отново става за любим пудел на европейските лидери, като им козирува мазно. Много хора знаят за какво го ползват, потоците от комисионните все отнякъде трябва да минават. А и европейските лидери са хора, които бял хляб искат да ядат и не са много гнусливи.

Вчера Урсузът казала, че „екстремисти искат да разрушат нашата Европа“. Проблемът е, че има различни Европи – едната на корумпираната, прогнила, извратена и перверзна европейска бюрокрация, която е на ръчно управление от САЩ и друга – Европа на европейците, които не искат да са колонии на САЩ, не искат зелени сделки, не искат мигранти, не искат най-вече война с Русия. Нейната – на Урсузът, Европа, няма нищо общо с нашата, например на българите, Европа. Нямат дори допирни точки.

Екстремизъм ли е да искаш мир? Екстремизъм ли е да искаш мирни преговори, а не обезкръвяване – икономическо и откъм хора, на Европа? Екстремизъм ли е да не искаш да приемаш и да издържаш украинци, които някак си се превърнаха в първа категория европейски граждани, а останалите – в техни спонсори? Екстремизъм ли е да искаш парите на данъкоплатците да се ползват за хората, а не за оръжия, които да се изпращат в Украйна? Екстремизъм ли е да не искаш да студуваш заради печалбите на Урсуза? Екстремизъм ли е да искаш селско стопанство, а не плодородни земи, превърнати в пустиня от соларни паркове?

Има две Европи. Европа на урсузите и човеконенавистните чудовища и Европа на хората. Жалко е, че Европа за пореден път прави историческа грешка. Лудите лидери ще унищожат западната цивилизация!

Елена Гунчева-Гривова