20.05.2024

 

Днес цялото човечество разбра, че атомната енергия е най-ефективната и се взе решение ЗА ПРОМЯНА на ПОЛИТИКАТА при ЕНЕРГИЙНОТО ОСИГУРЯВАНЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ!

АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА трябва да УТРОИ своя потенциал в света!

Енергийните специалисти отдавна говореха, че ядрената енергетика е най-ефективното средство за декарбонизиране на икономиките, за намаляване на вредните въглеводородни емисии и за спасяване на човечеството от климатична катастрофа!

В този аспект нека българите най-после си дадат сметка каква вреда нанесе гражданина Борисов със замразяване на проекта

АЕЦ „БЕЛЕНЕ“ под диктата на държавния секретар Хилъри Клинтън, сенатор Макензи и брюкселските чиновници под давлението на канцлера Меркел, която след Фукушима взе решение и затвори всички ядрени централи в Германия!

Борисов изпълни поръчката на Запада, замрази проекта АЕЦ „БЕЛЕНЕ, спря газопровода „ЮЖЕН ПОТОК“ а днес заедно с умнокрасивите от ПП и „ДА АМА НЕ БЪЛГАРИЯ“ ЩЕ ПРОДАДАТ ДВАТА ЯДРЕНИ РЕАКТОРА НА УКРАЙНА!

Загуби за десетки милиарди левове от направени разходи, пропуснати ползи в бъдеще време, като ниска цена на тока за потребителите и бизнеса, чист въздух за българите и конкурентноспособни стоки на пазарите и износа в Европа!

Дали ще се намери някой да потърси сметка на такива, като Борисов, Дилян Добрев и Пеевски, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Теменужка Петкова и други неолиберални „величия“, които унищожиха развитието на българската енергетика заради чужди интереси?

И все пак нека знаят бъдещите поколения, защото днешното не струва и две стотинки, щом допусна това да се случи!

Петър Къртев