29.03.2024

Да погледнем смело истината в очите.

Другарката фон дер Лайнен ни каза да изпращаме бележките за сметките ни за ток и прочее енергийни ресурси на Владимир Владимирович. Това никак не е лоша идея, защото по този начин европейската комисия признава съвсем официално, че досега сме ползвали евтини ресурси от Русия и благодарение на другаря Путин.

Да бъдем докрай откровени, макар да боли!

Лъсна цялата истина, че именно Русия и нейните ресурси стоят в основата на икономическия просперитет на европейската икономика. Очевидно е имало разбирателство между съюза и РФ, което е направило възможно еврото да надмине значително американския долар. И тук се намесва вече чичо Сам, който увисна като сопол на кактус по отношение на реалните си икономически възможности. Непослушната Европа трябваше да бъде наказана за нейната заигравка с Русия и нейните ресурси. Това беше началото на Третата световна война, което в историческото време е преди цяла петилетка.

Оттогава старата дама Европа се е свила в овехтелите си рокли няъде в прашния ъгъл на световната политика и скимти. Иска пак да бъде млада и желана, но уви! Тя е нужна вече само като паметник на историята който да бъде почитан само от туристи. За здравите мозъци тя е излишна, ненужна, вехта! Употребена и изоставена, но горда със своето велико минало. Никой вече не иска да говори с нея, защото освен всичко тя е длъжница на изобретателни кредитори, които я превръщат от аристократ в бедняк. С помощна, разбира се, на угоени свои еничари! Помислете колко такива има у нас.

Как искате да помогна на тази жена! Тя нито чува, нито вижда и е с пълна деменция. И макар, че съм човеколюбив дух и милостив човек не зная кой е пътя към тази възрастна дама. Искам да й дам нещо от себе си и тя да се усмихне отново както го правеше преди, но не успявам. Признавам си! Всички пътища към нея са затворени.

Не, не съм уморен и ще помагам с каквото мога с надеждата да ме чуе или поне да усети, че завлича твърде много души след себе си! Чисти души с чисти помисли! И силна вяра.

Николай Марков