20.04.2024

Буквално преди дни цяла България почете паметта на Апостолът на Свободата Васил Левски. Честванията на трагичната гибел естествено не подминаха и Община Несебър.

На дни като този обикновено обществото е обединено и забравя враждите и дребнотемието, това обаче в община Несебър не се случи. Въпреки, че предстоят парламентарни избори, Община Несебър е вече в кампания за местни избори. За никого от живущите в „града държава“ Несебър не е изненада, че гражданите на общината не се вълнуват от парламентарни избори. На мероприятия като това на което се събират елита на града, видни общественици, местни политици и естествено кмета на Общината се появява и място за спекулации. Активни граждани наблюдават не само церемонията по поднасяне на цветя и изявите на различни културни обединения, но и реакциите на местната власт и кандидатите за власт.

Пред паметника на Васил Левски, кмета на Несебър Николай Димитров беше буквално изолиран от присъстващите 5-ма общински съветници и няколко обществени организации, които обикновено са плътно зад него. Пред паметника на апостола кмета беше придружен само от няколко верни общински служители. Спрягания за кандидат за кмет „Рулен Кулев сновеше нервно покрай събралото се множество и видимо водеше агитация.“ , сподели местен жител. Друг „нов политически проект“ Кръстьо Пеев според несебърлии свързан с кръгът на ГЕРБ и вечния кандидат-кмет Атанас Терзиев беше събрал около себе си група хора видимо консолидирани.

На събитието с група рокери от МОТО КЛУБ НЕСЕБЪР присиства и въпросния Атанас Терзиев. Изненадващо или не до там се появи и собственикът на верига магазини Жанет – Иван Дашев този път в качеството си на Председател на сдружение „Напред Несебър“. Появяването му на мероприятието беше недвусмислено тълкувано от някои граждани, като заявка за включването му в предизборната надпревара през есента.

На фона на всичко това водещия на церемеонията не пропусна да отправи нападки, към парламента, който вече е разпуснат, като нарече бившите депутати „парламентарни плазмодии“. В края на краищата паметта на Апостола послужи, като терен за политически престрелки, а кмета се оказа с не толкова голяма подкрепа.

Димитър Димитров

facebook