23.06.2024

Нещо сериозно да напиша, че ми писна с тия майтапчийски избори.

Оня ден пуснах пост за предбрачните договори и превъзбудих публиката – де що имаше щерка е против, а мамите на синовете бяха за. Приятелите юристи бяха точни. Аре стига, не става въпрос за любов, а за имуществени отношения, които и без това с гражданския брак пак са в тази сфера – извън колко те обичам, ма не ми ли вярваш?

Нямах повод да напиша поста, просто скучаех.

На другата сутрин, минавайки из телевизорите попаднах за минути при Гала. Те все сериозни теми разискват, та нацелих кучешки сватби. Единият от панелистите рече: „Може би трябват бредбрачни договори?“ Ха ха ха!

Да, трябват!

Преди десетина години гледах временно голдъна на моя приятелка, която си роди бебенце и нямаше как кучето да е у дома й.

Тя ми се обади, че нейна бивша служителка в Министерство на правосъдието има женска голдънка и иска да я разплоди.

Няма проблем – в софийския ми двор колко му е да оженим кучетата, па ние ще си вземем едно мъжко кутренце да си е наше, когато върнем голдъна Брайти на моята приятелка.

Заех се сериозно и три дни им баех, ха така Брайти, ха онака, бе левак, толкова ли не можеш да я улучиш!

Накрая успя нашто момче – като не гледах. Ми, срамежлив.

И зачаках резултати.

Звъня след определен период, чорбаджийката на момата вика, ма сега ще я водим на видеозон. Пак чакам. Бременна е. Започнах да броя кога ще се окучи. Изчаках и звъня – никой не отговаря и никога не вдигна телефона.

Госпожата при нашите срещи за сватбата ми каза, че ще ги продава.

Ясно, полакомила се е и за още едно кутренце да вземе някой лев.

А в това време из Интернета толкова голдъни се продаваха, че цената им беше от 50 до 100 лева. Скъпите бяха само от чужбина от лицензирани развъдници – у нас помиярска работа.

Тая овца противна ме измами. Но, аз съм си виновна – като се срещнахме се похвали, че е почнала работа в министелрството с фалшива диплома. Откачалка – с това ми се хвали!

Овцата съм била аз.

Та и при кучешките сватби си требе предбрачен договор. Ако й знаех адреса, мъж ми щеше да отиде и да каже, че е бивш шампион по джудо и некои неща не се забравят…

Зоя Деянова