22.09.2024

Следя шегите и закачките между БГ и Македония тия дни. Като оставим настрана колко са прави братята македонци по отношение на криминално-корумпирания ни полителит, не ние сме им пречка за „европската уния“, а Белград още не им е разрешил.

Сърбите никога няма да допуснат южната им бановина да влезе преди тях в ЕС. И понеже имат дългосрочна забрана за членство в ЕС, братята сърби съответно са забранили на Македония да ги изпреварва. Не забравяйте, че за македонците сърбите са полубожества, разрешили им навремето автономия в рамките на бивша Югославия, а Тито е с ранг на Зевс.

Те името си промениха, пък сега проблемът им бил българите в конституцията. Македонският полителит е млад и гладен, крадливият им бизнес все още не е достатъчно криминализиран. Още не са се накрали достатъчно. Хич не им е притрябвал ЕС. Пушилките им с нас и гърците е за обикновените македонци, които са достатъчно глупави, за да вярват на психопата Мицкоски. Един ден ще разберат, че са лъгани, но хомотът вече ще им е сложен. Познато, нали?

Емил Василев