23.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

Не знам доколко осъзнавате какво ни носи ЕС и евроатлантизма. Не можем да слушаме Дунавско хоро, защото алчните наследници на композитора искали пари. Въпросните вероятно с нищо няма да бъдат запомнени, освен с алчността и безродието си. Но пък прочутата защита на авторски права е основна ценност.

Трябва да си плащаме за всичко – да слушаме музика, да гледаме предавания, да използваме снимки. Вовеки веков. Нормалното е да има защита и пари за авторите няколко години. Но след това става жалка история. Изнудването заради изкуството няма смисъл.

Другото е толерастията. Трябва да мълчим пред очите на извращенията и ненормалното. Да преглъщаме как промиват опасно мозъците на децата ни. Да не си позволяваме дори да изкажем мнение, различно от това на кукловодите. Свободата на словото означава само слово на господарите. Не на робите. Свободата не означава нищо, след като нейния символ е Статуята на свободата в САЩ – държавата на робството, войната, кръвта и насилието.

Днес руската салата е салата Оливие. То баба ни само Оливие е яла, руската салата е враг. Направо Путин е пратил руската салата като руски агент да провокира неевроатлантическоугодни мисли у плебса.

Та такива ми ти работи предновогодишни. Аз специално ще си изям руската салата под звуците на Дунавското хора. Тези, които не харесват това, да ходят на поляна с глухарчета и да си духат.

Елена Гунчева-Гривова