08.05.2024

Само аз ли чух вчера „от телевизора“, че Николай Денков бил един от тримата най-умни човеци на планетата? Това би означавало, че целият човешки род се състои кретени. Или може би „телевизорът е казал“, че Денков е сред тримата най-умни професори по света и у нас? Това не би ме учудило – ако съдим по броя на професорските титли в България, днес професорите са повече от тиквите. Не хиперболизирам – проверете колко броя тикви произвеждат частните стопани у нас и колко професори са се навъдили в обилния български чернозем, главно соросоиди. И ще се убедите, че професор, в това число и академик, пониква в нашата хранителна среда далеч по-често от една достойна тиква. „Професор“ е най-често срещаният зеленчук в менюто на българските медии. И се превърна в обикнат кулис на партийното „задкулисие“.

Денков може и да изглежда умен на фона на ПростоКирето, но си е един смачкан мижитур – ощетен физически и духовно от майката природа. Елементарен изпълнител на козяшки повели и следователно – български изменник. Или сте забравили как изтезаваше децата и техните родители с „противоковидните мерки“? Как нулира цяла година от тяхното образование? Ще кажете – „човечецът е бил натискан от външни фактори, принудили са го, вината не е негова“. Как да не е негова? Ако не е бил съгласен с провежданата антибългарска и античовешка политика в образованието, можел е да го заяви високо и да си хвърли с гръм и трясък оставката! Можеше да разобличи „пандемията“, да се обяви срещу сороската намеса в учебните програми! Но вместо да постъпи достойно, това невзрачно недоносче, изкопано от някой прашасал академичен килер, прие да мачка българското общество и да налага на младото поколение унизителни поведенчески модели – с които се оформя бъдещият трансхуманен, безроден, невежествен роб.

Не губя надежда, че все някога цялото котило, наложило у нас „пландемичните мерки“, ще получи възмездие според „заслугите си“.

Погледнете каква карикатура е тоя „академик“ Денков! Прилича на най-долен писарушка, на Алековия помощник-архивар. Още щом го зърнах, когато за пръв път изплува на видело в политиката, го нарекох „глиста“. Оприличих го на хербаризирано членестоного, от което са изсмукани всички жизнени сокове. Има ли нещо общо с представата за просветен министър и дори за нормално развит, интелигентен българин? За личност, която би се провикнала: „Напред, народността не пада, там, дето знанието живей!“ Вазов е бил просветен министър, Иван Шишманов е бил просветен министър. Илчо Димитров – в по-нови времена. Словото „просвета“ произлиза от „светлина“. Министрите на просветата в миналото са имали съзнанието, че заемат един от най-важните постове в държавата, че на тях е поверен основният стълб, крепящ нацията.

Защо днес все такива льохмани, глисти и червеи, „ръководят“ българското образование и култура? Неописуемо падение за България беше министеруването на тандема Наско – Денков. Същото, каквото беше и „премиерството“ на идиота Киро. Ще се съгласим ли това падение да се повтори с второ правителство на шарлатаните, оглавено този път от „глиста“?

За мен е срамно да гледам дори на снимка тая шушумига Денков, камо ли да го приема за български министър-председател. Толкова ли сме грозни, ние, българите, толкова ли сме смешни? Толкова ли няма някой дори физически по-приемлив субект, който да оглави българското правителство, ами ще ни натрапват само дегенерати? Грозният отвън е още по-грозен отвътре – погледнете цялата менажерия от получовеци, която „управляваше“ България в последните десетилетия, като се почне от Жельо, та се стигне до Боко и кривоустия Киро. Българският народ, в съответствие с властниците си, също не само отъпя, но и погрозня. Оскотя.

Но колкото и да сме оскотели, нека турим един окончателен кръст както върху болестотворното червейче Денков, носител на заразно невежество, така и върху тези, които искат да ни го пробутат – за национален водач. И шарлатаните, и мутрите, трябва да бъдат зачеркнати от политическия хоризонт на България. Както и цялата предателска сган, зад която се крие демоничният враг на нашия български ген. Никакво „правителство“, излъчено от тоя парламент. Епохата на най-страшното падение на държавата ни безкомпромисно приключва. Край на позора!

Милена Върбанова