01.05.2024

Читател на моя статия, изпепеляваща сганта в 48-то НС, наскоро публикувана в сайта „Свободно слово“, бе написал в коментар под нея: „Щом сърбите са нарекли своя парламент Скупщина, нека наречем нашия Сбирщина.“ Българският народ не може да бъде обвинен в липса на остроумие и черно чувство за хумор! За жалост, проявяваме ги само в Гугъл, а не излизаме пред НС да разкараме позорната сбирщина, набутана вътре само за да изпълнява волята на окупатора.

Този 48 парламент има една едно предназначение – да вкара България във война с Русия. Това искат от него кукловодите, а после не ги еня – дали е приел бюджета за 2023 г., дали българите ще умират от глад, колко ще струва отоплението през зимата – няма никакво значение. Така или иначе банкстерите са осъдили българския народ на гибел. Политическите магарета, пасли в забранена ливада, са държани на къс повод и няма как да ритат. Бойко, Бойкикев, ПростоКиро, Карадайъ и ЯнКев са длъжни да дадат оръжия на режима на Зеленски – иначе ги чакат компромати, разкарване по съдилища и затвор. Или нещо още по-лошо – я колко атентати стават по широкия свят!

За всички е ясно, че Сбирщината ще приеме с мнозинство предложението на ДБ за „военна помощ за Украйна“ ( все пак се чудя как питекантропът Бойкикев ходи по улиците на София и не се намира гневен българин, който да го сграбчи за яката и да го пита чии деца ще праща на фронта ). Президентът несъмнено ще наложи вето. Човекоподобната сган в НС само ще се изсмее и още веднъж ще гласува за война с Русия. Ветото ще падне. А после?

Има един единствен начин тоя катастрофален за държавата ни сценарий да бъде блокиран по мирен път – президентът трябва да обяви извънредно положение. Трябва най-сетне да покаже, че е българин, мъж, воин и генерал. По времето на Бойковата диктаторска тиранична власт, многократно съм призовавала Румен Радев, ведно със стотици хиляди българи, да обяви извънредно положение и да спаси държавата от криминокрацията на Герб. Той се подигра с гражданството и публично осмя тия призиви.

Сега имаме много по-малко основания да му вярваме и да се надяваме на него. Но в момента ЗА обявяване на извънредно положение има много повече аргументи отпреди и Радев може да се възползва от тях. България е в непосредствена близост до бойното поле, не бива да се взема страна във войната, нужен е абсолютен неутралитет, осигуряване на продоволствие и медикаменти за гражданите, частично модернизиране на нищожните ни военни сили, запазване на съществуващото въоръжение с цел защита на нашата собствена държава, ремонт на бомбоубежищата, назначаване на началници на стратегическите отрасли и предприятия – от президента, а не от партийните хиени. В това, че окупаторите няма да са съгласни с тия мерки, е очевадно, но президентът има основания да ги изложи и защити пред международната общност, която не се състои само от САЩ и безумните чиновници от ЕС.

Абсолютно необходимо е да се разпусне антинационалната агентурна Сбирщина, битуваща все още под названието „Народно събрание“ и „многопартийна парламентарна демокрация“. Нищо „народно“, „демократично“ и „парламентарно“ не е останало в нея.

Ако Румен Радев не си мръдне пръста да защити на дело националните интереси и оцеляването ни като държава, обявявайки ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, а остане с беззъбото си „вето“ и с празните лакърдии пред мисирките, народът ще гледа на него само като на натовски генерал и „евроатлантически“ предател. Има епохални мигове, в които висшият пост „държавен глава“ трябва да се защитава без оглед на рисковете за собствената кожа. Щом си сложил корона на главата си, трябва да я заслужиш. Иначе народът ще я смъкне ведно с главата.

И най-важното – единственото, от което зависи нашата съдба в тоя критичен час: призовавам българите най-после да се събудят и да излязат на улиците със сопи и мотики! Нека Сбирщината, надръндила се да ни вкарва в реалните военни действия на Третата световна война, срещне нашия РЕАЛЕН ВОЕНЕН ОТПОР, па макар и с подръчни средства! Нека националните предатели усетят на гърба си, че е ОПАСНО ЗА ТЯХНОТО ЗДРАВЕ ДА СЕ ОПЪЛЧАТ СРЕЩУ ВОЛЯТА НА НАРОДА!

Милена Върбанова