16.09.2024

Калина Андролова

Забележете, БСП изключва Нинова, тя отказва да приеме решението, забрави за оставката си и не желае да подписва пълномощно на Зафиров. Корнелия дойде на власт, отстранявайки Мишо Миков с апаратни хватки и заговор, но сега не иска да приеме, че времето й на върха на БСП изтече.

Представям си Мишо Миков да се беше затворил в стаята си, да беше извикал агитки и да тропаше с крак, че няма да пусне властта в партията! Две от базовите партии в България се разпадат на две парчета в един и същи момент. БСП и ДПС! Случайност?! Не, разбира се. От няколко години се създава целенасочен хаос в България, демонтира се и се обезсмисля напълно държавната власт.

Най-страшното от всичко е, че навлизаме в постоянна линия на властова кома и мъгла, в която външни фактори водят своите битки, за да придобият контрол върху сегашното фактическо безвластие в България. Западният, източният и южният вектор търсят устойчиво разполагане в България. При усещането за загуба на всеки от векторите се тръгва към разграждане и разпарчетосване, за да НЕ МОЖЕ територията да се ползва успешно от врага. В този смисъл, Румъния намери полезния ход. Ние обаче – не! Ние живеем в състояние, което може да се определи като СЪГЛАСИЕТО НА ЖЕРТВАТА. За съжаление това състояние на държавата произтича от многогодишната антиселекция на политиците, които не просто не разбират какво идва насреща, но го извикват и обслужват.

Русия подготвя трасе да заобиколи официално Украйна в преноса на горива към Европа. Путин скоро се срещна с Алиев на четири очи, дето се казва руснаците направо СЕДНАХА НА ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА ОТГОРЕ И Я ПОДКАРАХА. По старият трансбалкански газопровод Украйна–Румъния–България руснаците транзитираха около 18 млрд. куб. метра газ – 14 млрд. куб. метра газ към Турция , 3 млрд. към Гърция и 800 млн. куб. метра за Северна Македония. С една компресорна станция (допълнителна инвестиция) потокът от Турция може да се обърне със същия обем. Отделно ако напънат през IGB връзката може да минават около 5 млрд. (в момента могат да минават 3 млрд.). Още 19,8 млрд. куб. могат да влизат по Турски поток (т.нар. от нас Балкански поток).

По най-груби сметки около 40 млрд. куб. метра руски газ, автентичен или пък ребрандиран, спокойно могат да вървят към Европа, за което нашата територия е задължителна и необходима. Затова Радев си е помислил, че ще ставаме „енергийни тигри“ на Балканите. Но за съжаление благодарение тъкмо на него (договорите от служебните кабинети) ще бъдем просто умрели котки – една територия за безцеремонно ползване от външни фактори без съдържание на ползи, истинска власт, защита на национално-отговорен интерес и стратегически план за благоденствие. Не е трудно да се мисли за разпадането на партиите и в този план. Хаос и овладяване на позиции. Непрестанни служебни кабинети, практическо безвластие, липса на отговорност, скрити договори, случайни министри.

Калина Андролова