05.05.2024

Екатерина Димитрова

Обичам да ЗНАМ. Забавно ми е. Забавление… Нещо като да играеш стратегия или да гледаш филм на ужасите. Опитваш се да отговориш на въпроси, чиито отговори не са очевидни.

Днес Stanislav Bachev написа нещо, дето ми прозвуча като гатанка… ОБИЧАМ ГАТАНКИ… Та той цитира Исая 54:16 :

„Аз създадох ковача, който раздухва въглищата в огъня и изковава оръдие за работата си; Аз създадох и разорителя, за да съсипва.“ …

И някак ме прати в едни думи на Марков, на които се опитвам да хвана краищата. Разбира се, моята интерпретация.

Не е меродавна. Просто мисли. Но намирам, че това, което полковника Марков, каза е от изключитемна важност за нашето недалечно бъдеще.

А знанието е сила! Ако знам истината… ще прозра и лъжата…

И двете свише дадени. Едното за да покаже другото. Другото за да заяви първото. Точно, като в цитата от Исая. И само наш е избора да знаем или да сме слепи.

НИКОЛАЙ МАРКОВ в интервюто тук

„За Фондерлайен и Европа всичко свършва до Словения. Австрия, Словения, Черна Гора, Хърватска… И до там свършва Европейския Съюз. Надолу почва Османската империя. Не случайно ви го казвам!

– Предстои пренареждане на световните сили… подскачането на нашите Евроатлантици и изхвърляне срещу Русия ще има ли много по-тежки последици от колкото сме очаквали?

Със сигурност. И това е много притеснително. Това е за което никой не иска да говори. Всъщност процесите които се случват в ДПС са свързани именно с тези неща. Пряко и непосредствено. Дори отказа на скрития или истински лидер Ахмед Доган да продължи партията си.

Тя няма да продължи. Публичното говорене на Делян Пеевски е признак за техния край. Причините са геополитически. Невъзможността им да изпълнят ангажиментите които са поели.

ДПС имаше историческа роля. И тя е свързана с Българския Национален Интерес. За съжаление, предупреждението , че ДПС няма да може да го направи това нещо е в контекста на превръщането на Турция в регионална Суперсила, което предстои да се случи до може би година и половина, ДПС, просто загубва смисъл.

И тези процеси, които предстоят на заличаване, убеден съм че пролетта ще следва заличаване. Още на конференцията ще започне процеса, защото тя вече си загуби смисъла да съществува и да бъде поддържана от българската държава.

Това е партия която се поддържа изцяло от Българските Служби – българската държава, но тя не изпълни своята роля, както ВМРО не изпълни ролята си в Македония. Нали така! Изпълни ли я?

Не знам до колко зрителите и слушателите разбират. Доколко трябва да влезем в дълбочина, но ето защо ви казвам, че става въпрос за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. Неща които касаят 2-3-5 години напред. За съжаление там САЩ не са най – голямата заплаха за нас.“

_____

Не знам кой как го чете и слуша, но аз го изслушах няколко пъти. Иии си спомних за онези Маркови думи в едно от интервютата му при Карбовски, в което той каза, че всяка държава си има бутончета за влияние. Които се поддържат и хранят от външни сили, като средства за контрол.

И така се питам, защо държавата България 30 години ще поддържа етническата партия ДПС. МММ?

ЦЕЛ? … Трябва да знаем целите за да прозрем цялата 30 годишна АЛА – БАЛА.

И да НАПРАВИМ НЕЩО СМИСЛЕНО!!!!!

И не ми казвайте, че НЕ МОЖЕМ.

АЗ ЗНАМ ЧЕ МОЖЕМ!

И дори имам идея КАК.