23.09.2024

Недялко Недялков

Николоски, разбира се, е наглец. Като всички македонски политици.

Казвам „македонски“ с чувство за условност. За мен такова понятие и такава държава не съществуват. Те са приумица на Коминтерна и неговите постмодерни реинкарнации – неолиберализъм, глобализъм, Европейски Съюз.

Истината е, че България отвсякъде граничи със себе си.

Продажните български властници отказват да го приемат и това е цената за „интеграцията“ ни в напълно провалената евроатлантическа парадигма (да не забравяме, че президентът Желев първи призна изкуствената държавица „Македония“ под едновременната диктовка на Буш и Елцин…)

Сега Николоски брутално обижда Борисов, нарича го „олигарх, който спи до кюлчета със злато“, корумпиран. Българите окачествява като „мизерници“.

Но всъщност целият Колективен Запад, включително и сателитите му от типа на Скопие, гледат така на нас, презират ни, защото се държим като слуги, и съответно ни приемат за такива. Слуги, мизерници.

Николоски просто е достатъчно безскрупулен и примитивен, за да го артикулира публично.

Лошото е, че народът го отнася покрай продажните си управници.

„Мизерници“ са ония във властта и в това отношение Николоски е прав. Сбъркал е само адресатът – не българите, а политиците им. Какво да се прави, някакво инатливо проклятие е да ни управляват все мизерници.

Борисов, да речем, сам си докара белята, като се подложи на Макрон и вдигна ветото на Скопие за ЕС през 2022 г. Сега тия, на които услужи, му отмъщават. Те вече са се самозабравили.

Така е, когато не следваш принципите си и угаждаш на Метрополията, вместо на Отечеството.

Но как да угодиш на Отечеството, ако тънеш в зависимости и си жалка марионетка в ръцете на прононсирани негодници, брюкселски дантели и розови комуняги?!

Особено унизителна е реакцията на официална София и ГЕРБ, които щели да отвърнат на обидите на Скопие с…известяване на Брюксел и Урсула. Ще ги изкажат на класната, демек.

Айде после кажете, че не са „мизерници“.

В този смисъл Николоски е прав, но наполовина. В Титова Македония, исторически неделима част от България, всичко е половинчато от време оно, уви.

Единствените смислени въпроси, на които сега трябва да отговорят „мизерниците“ на власт в София, са следните:

– Защо вдигнахте ветото за ЕС? Кой ви натисна, какво ви обещаха и като ви го обещаха, изпълниха ли го? Толкова сте жалки, че даже не успяхте да издействате в замяна пълноценния ни прием в Шенген…

– Подобри ли се животът на българите в т. нар. Северна Македония след 2022 г., или обратното, влоши се?

– Спряха ли посегателствата над самоопределящите се като българи, или обратното, ескалираха?

– Включени ли са българите и българският език в „македонската“ Конституция?

– Спряха ли посегателствата над български културни паметници? Спря ли терорът над нашите, или напротив – ожесточи се до престъпни граници?

Недялко Недялков