29.03.2024

Почвам отзад напред. Лягаш си с ковид в два часа в новогодишната нощ и Макси те събужда в шест с призив за излизане заради разстройство. Най-вероятно на психологическа основа заради поредните ужасни гърмежи. Сякаш Путин беше насочил целия си ракетен арсенал от Кинжал, Точка-У и Искандер към небето на София, а нашите едва-едва смогваха с батареята от С-300. Голдънът ни се тресеше от несвяст. Какво ли е било на милите бездомни навън.

И всичко това заради безумния ковид, който лепвам след втори бустер 2-3 дена преди Нова година.

Иначе всички нормални хора, които за разлика от мен са пирували, няма за какво да страдат – поредната постна тв манджа ни сготвиха трите национални телевизора.

БНТ заложиха на нещо изпитано – ремикс на стари новогодишни тв програми с авторски фолклор, родна естрада и скучни скечове. Като знам облика на народонаселението, може да се окаже, че държавната телевизия е била най-рейтинговата в новогодишната нощ.

Цитиридис не спря да ни се мярка цяла вечер по bTV. Първо с братя Аргирови познаваха звездните майки на малки дечица, после пък рапирайки със Стефан Вълдобрев и свирейки на барабани на сцената под звездите.

Рачков по Нова явно изпя лебедовата си песен с тъпото си шоу, като за последно. Жалко че неуки сценаристи се захванаха да правят тв продукт на този иначе талантлив роден комик.

Ами, това беше. Преди време телевизиите повтаряха новогодишните си програми на първи януари. Сакън, не дай боже.

Та така. Честита нова година!

ПП. Поздрави за онези, които се сетиха за Юлиус Фучик около заглавието…

Владимир Танев