20.04.2024

Анастасия Гешева

Някакви ще ни вкарват в еврозоната!
Тя не съществува вече. Само параванът стои. И да, когато си много беден, нямаш какво да загубиш. Да се благодарим, че България ще бъде пожалена в жестоката икономическа криза, която дойде! Нашето ще е като ужилване от оса пред падението на държавите от Западна и Централна Европа. Правете място на роднините, дето сега са в Европа, ще трябва да ги приютяваме!
Боян Чуков

Взривяването на „Северните потоци“ е жесток удар срещу германската икономика. Най-важното за България е, че Германия, а покрай нея и ЕС ще пострадат сериозно във финансов-икономически план. Икономиката на Евросъюза ще тръгне бързо надолу. Засега няма да загине. Но ще се появят първите много сериозни пукнатини в единството на ЕС. Останаха газопроводи към Европа през територията на Украйна. Газпром заяви, че ще спре газовия транзит през Украйна ако „Нафтогаз“ продължи да има съдебни претенции към руския газов гигант. Тенденцията е очевидно негативна и засега няма реална перспектива тя да бъде обърната. Ако ви става тъжно си пуснете телевизора. От него лъха оптимизъм и надежда за по-голям социален пакет пристигащ по интерконектора от Гърция. Нали!

Няма и помен от изненада за референдумите в Донбас. До събота тези 4 области ще са част от Русия. Законно или не, с разрешението на Соломон Паси или не. Гледам, че Каталуния също ще прави втори референдум, а Шотландия, ако не направи, ще потъне като пълна торба на дъното на океана.

Пухкавичкият Шарл Мишел нямало да признае НЕЗАКОННИ РЕФЕРЕНДУМИ. Интересно, кои референдуми са законни? Оплитат се страшно в собствените си схеми, двойни игри, двоен стандарт, няма да има излизане.
От вчера светът има качествено нов конфликт. Взривяването на подводните трасета на газовите магистрали е супер сериозен случай, който променя изцяло играта на световната геополитическа сцена на всички етажи. Аз ще представя един недогледан аспект на проблема. Тръбите на СП 1 и 2 не са на Газпром, а в случая на Дания и Швеция. Защото трасетата са строени с двойни средства и с двойно участие. Взривеното е собственост на Дания и Швеция, не на Русия. Но целта тук на е Русия, а Германия, това е повече от ясно.

Преди да обсъдя въпроса, искам да кажа, че по мнението на редица наблюдаващи, Турски поток вероятно също ще бъде атакуван. Кой и защо иска да унищожи газопреносната мрежа на цяла Европа, е въпрос елементарен. Фактът, че дори главната Урсула подскочи и осъди вчерашния атентат край бреговете на Дания, показва, че нещата са толкова напреднали, че дори вътрешните хора на ДД не успяват да запазят маските си. Страхът определено превзема ЕС. И расте с всеки ден все повече, страхът от глад, студ и мизерия. Някой връща Европа 500 години назад!!!
Сега за Германия.

Вече е очевидно, че Германия е в менгемето и я притискат от всички страни. Ако не вземе бързи мерки, подчертавам – БЪРЗИ СПЕШНИ МЕРКИ – Германия я чака точно един път. Възраждане на крайния национализъм, ама по-краен от когато и да било. Отхвърлям категорично версията, че тя ще бъде унищожена, това е невъзможно. Ще се отпушат сили, които стояха здраво запушени много години наред. Възможно е това да е краткосрочна цел на ДД. Да възродят германския национализъм. Ако успеят, човекът с перчема ще бъде пионерче в сравнение с това сега. Аз им разгадавам мислите. Ако успеят отново да насочат гнева на Германия срещу Русия, мислят, че този път ще победят Русия. О, колко са се объркали урсулките, гейтските и клинтънитките! Ако събудят Германия, глобализмът ще бъде унищожен. Който си играе с огъня, може жестоко да се опари. Струва ми се, че при такъв сценарий, има вероятност за обединени действия на Германия и Русия. Но да се върна на настоящите реалности за Германия. Рецесия, глад и студ са достатъчни за тази зима. Правителството ще падне, каквото и да дойде, при тези условия също ще падне. ДД нямат печеливш ход.

Всички събития водят до бързо умиране на ЕС, който се крепи буквално на една кожа. Никакви градивни процеси не текат в него. Никаква политика и икономика няма под вещото управление на Урсулите, мегакалинките на ДД. Животът на ЕС е в пълна деградация и това го признава дори политкоректната преса в Европа. Не могат да го скрият.
Още един ключов световен момент преживяваме. Сесията на ООН. Която днес ще продължи с обсъждане в СС на референдумите в Донбас. Зад кулисите на сесията на ООН се очертават различни картини. Ядрена заплаха съществува само в телевизорите!!! Това е информационна война. В световната върхушка такава опция не съществува, това си го запишете!
В ООН са наясно, че в Украйна действа Западът и са наясно, че заплахата за Русия е невъзможно да бъде приета от Русия. По този въпрос има разбирателство. Също разбирателство действа по темата за реформиране на ООН и СС. След всичко това продължавам да твърдя, че война има в Украйна, в определени части, а всички останали събития се подклаждат от медиите. Засега от пряка намеса се въздържат абсолютно всички държави!

Англия потъва.
Това също се говори и признава от грандове на медийните политкоректно стълбове. Дали ще кажем, че тоталната некомпетентност на всички кирилпетковци в цял свят, развъдени във фермите за политически калинки, каквато безспорно е изключително тъпата Лиз Тръс, или ще кажем, че ги поставят, за да унищожават държавите си в полза на световния хегемон, няма особено значение. Като се има предвид, че Англия е световният хегемон, ми е изключително трудно да наблюдавам как я самоубиват и не мога да намеря радост от този факт. Хегемонът се самоубива. Такова чудо не съм си и помисляла, че е възможно!

Кризата вече е тотална. Тази година ще остане в историята като годината на невъзврата. Не мога да предвидя колко и какво ще се прояви, срутването на старото прозападно статукво е повсеместно и се засилва. Това е катастрофа.

Анастасия Гешева