16.09.2024

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Не мога разбера, защо отроците на най-върлите комунисти от ЦК на БКП и от ДС винаги са супер гениални, и заемат все най-високите постове в държавата ни и даже се пласират на високи позиции в ООН, НАТО, ЕС, навсякъде по света, или пък забогатяват по необясним начин и стават мултимилионери с подкрепата на майка си и на баща си, на БКП и на вечната ДС, което е едно и също, при положение че произходът на родителите им в генеалогичен план ни най-малко не предполага нито кой знае колко качествена наследствен пакет, нито висок интелект, нито въздигнати от семейството морални качества и т.н., даже обратно, а в антропологичен и в психодиагностичен план почти всички тези отроци, да ме прости Господ, са на ръба нормалното или доста извън него.

Имам предвид Людмила Живкова, Ирина Бокова, Сергейчо Станишев, баба Сталинка, Леа Коен, Борис Велчев, Марчето от Хаджидимово, Прокопиев, Домусчиев, Валю Златев, Бойкикев и много-много други.

Сега и Корнелия Нинова от с. Крушовица се хвали през сълзи на умиление, че понапълнялото ѝ едро синче, дето се изучи в братска Америка, било чело лекции в града Оксфорд, той е в братска Англия, а преди Оксфорд било чело и в град Виена, в братска Австрия, там къде точно и пред кого точно не се знае, в Русия не било чело нищо, няма кьорава лекция за тези нещастници. За въпросните „четени“ лекции аз, грешния, изпитвам определени съмнения, понеже не ми е известно синчето някога да се е хабилитирало, Корни щеше да разтръби тутакси подобен факт, и по тази причина то няма право да чете лекции пред австрийски и английски студенти, както се внушава; в нашенските селски читалища и на връх Бузлуджа може да чете лекции, ама в Европа не може.

Нямам обяснение, защо основният генетикогенеалогичен принцип „Придобитото се наследява“ при комунистите не работи, би трябвало отроците на простите селски комунисти по родословни причини да не са толкова различни от родителите си, разбирате какво искам да кажа.

А може би действат други фактори, които аз не ги знам, от де да ги знам?

Чудя се и какво чака др. Радев, че не го назначи това синче на др. на Нинова, което било лектор в Оксфорд и във Виена, за един хубав наш си служебен едър премиер?

Вече има̀хме един от Харвард, сега нека да е от Оксфорд.

акадПетър Иванов