24.04.2024

Внушената носталгия по Бойко Борисов е удивително явление. Та ние, все пак, почти не сме се разделяли, как пък очакват да ни залипсва толкова?

Да, можем да се дивим много на това как днес и трите големи телевизии в пълен синхрон прекъснаха програмата си, за да отразят посещение на господаря в някаква низова партийна организация. Позволиха на затъжилата се нация да го чуе, да усети ласката на неговото лакомо гърло.

Хора, осъзнавате ли, че всъщност дори акцията по арестуването му беше спектакъл, с цел божественото тяло от Банкя да получи канонизиран статут в национален ефир?

Задкулисието в България не ползва някаква тролска невидима ръка, витаеща в нищото. Задкулисието работи през службите ни за национална сигурност – чрез манипулация на чувствителната информация и подбор на сведенията. Задкулисието работи през прокуратурата – с избирателно подвеждане под отговорност, нарочно нескопосано събиране на доказателства, сриване на възможностите за състоятелно обвинение. Да, задкулисието реално нахлузва на ръцете си всички власти, включително и медийната. И може да захвърли като използвана ръкавица която от тях си поиска.

Добри дошли отново в нощното шкафче. Наведете се. Ще го затварят.

Радослав Бимбалов