29.03.2024

„През лобизма, нашите политици прокарват чуждо влияние. Да вдигнем говоренето на ниво законодателство! Ако някой народен представител, министър, шеф на агенция или някои друг, иска да се позове на конкретен член на някой договор, на базата на който, той взима решението си, аз бих го поздравил. Но в България няма нито един такъв. Включително и президентът на Републиката. Което означава, че се осъществява груба манипулация върху българските граждани, тоест подменя се обществения договор.

На практика се къса мостът между гражданите – данъкоплатците и овластените лица. Ние нямаме връзка един с друг. Въобще нямаме контакт един с друг. На практика, тези хора не ни представляват. Дали те ще осъзнаят, че НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ българските граждани.

Дори Президентът не представлява единната нация в някои от своите решения и поведение. Това е най-страшното, защото всъщност елиминирането, зачеркването на обществения договор е най-страшното нещо! Българинът остава сам, той няма ДЪРЖАВА!

Тези властници, които са пред него, ТЕ НЕ ГО представляват! Те не изразяват неговото мнение. Изразяват някакво чуждо мнение. Ако действително, поне един народен представител, каже една точка от един международен договор, включително от договорите за членство в НАТО и в Европейски Съюз, регламенти или някаква друга поднормативна уредба, се позове на конкретна точка, според която, той взима дадено решение или групата му взима дадено решение, аз лично ще ги поздравя. Но зная, че по – лесно е да се правиш на ПОЛИТИК и да говориш общо.

Така с общо говорене си затворихме четирите ядрени блока в Козлодуй. Същото се случва и сега! Всички говорят общо! Някой поемал ангажименти, ама кой някой, ама как ги е поел, с какво, какъв нормативен акт се е подписал, къде се е подписал, кога? Да се цитират документите! Всички документи в Европейския съюз са публични. Защо на тях им пречи да говорят конкретно, ясно и просто? НЕ могат, защото НЯМА такова изискване! Когато се засяга националната сигурност, не може да се търгува!

Когато границата на Националната Сигурност е нарушена, става въпрос за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу Републиката – глава първа от Конституцията!“

 

полк. НИКОЛАЙ МАРКОВ