25.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

Усещането, че човечеството прогресивно изглупява, се натрапва все по-силно. Въпреки огромният обем информация, тълпата все повече се капсулира и отказва да види това, което е извън кутията на телевизора.

Какво установихме досега?

Ваксините не са това, което са. Не са панацея, дори не предпазват от ковидясване. Затова пък вече има разследвания в редица държави по света за много опасни странични ефекти. Доста млади хора умират внезапно от сърдечни заболявания, появяват се странни симптоми. Дори българското МЗ, което принципно е само придатък към СЗО, не рекламира ваксинирането. Някак доста се замълча, а само миналата година по това време с личните си очи и уши видях и чух как ни убеждаваха, че това е спасението, а ние – неваксаните, ще се тръшнем и умрем мъчително, заразявайки всички наши близки, които ще ни тежат на съвестта. Май се оказа, че ние имахме здрав разум да не се подлагаме на експерименти. Но пък си има естествен подбор вече по интелект – кой ще се подаде на поредната простотия.

Войната в Окраината. През 2014 година българските и световни медии възмутено показваха репортажи от Одеса и Донбас, където укронацитата избиваха жени и деца, дори имаше нагледен материал как бременна жена е удушена с телефонен кабел. Ангелите на Донбас станаха повод за много журналистически репортажи. В един момент, заради Байдън и отрочето му, и техните интереси в Окраината, шутът Зеленски си повярва и реши, че военни американски бази са добре дошли в Окраината и то до границата с Русия. Както и лаборатории, разбира се. Последователите на фашизоида Бандера гордо вдигаха ръка в нацистки поздрав. И изведнъж светът повярва, че там живеят едни добри хорица, които Русия е нападнала съвсем непредизвикано. Забравиха какво са говорили преди няколко години и изведнъж решиха, че няма нищо лошо в Степан Бандера и нацистките символи.

Енергията е скъпа и важна. След лудата Гретхен, още по-лудата УрсузЪ започна да ни убеждава, че не трябва да се къпем и да стоим на топло и светло. А да пестим. Защо – не става много ясно, но поне сегашния повод е войната в Окраината. Също така не ми стана много ясно защо Путин ще страда, ако съм мръсна и замръзвам. Но е факт, че енергийната бедност принуди много българи да пестят от отопление и осветление. Също е факт, че на Урсузът й минава през долуподписаната колко са бедни българите.

Държавата ни е в скотско и унизително положение, но медиите ни убеждават, че просперираме и трябва още по-усърдно да унищожаваме държавата си за прослава на евроатлантическите ценности. Всякакъв здрав разум е напуснал и общественици и медии. Искат да въведем еврото, което окончателно ще срине битието на българите, но на тези, които са си получили грантовете, не им пука. Докато не ги запукаме, ама такова нещо засега не виждам, всеки от дивана си обсъжда как някой нещо трябва да направи.

Политическата ни класа окончателно се превърна в паразитна класа – вредна като глисти и убийствена като вирус. Освен простотии, последните десетилетия нищо друго не сме видели от политиците, но вместо да ги таковаме, просто не гласуваме и всеки се прави на интересен. В резултат на което паразитът обхваща все повече области и става все по-вреден. А толерантността към вируси е смъртоносна.

Интересно е как разумът отдавна отсъства от общественото съзнание. Занимаваме се с какви ли не глупости, но не и с нещата, които ни унищожават. Смятаме, че лудостта на света нас няма да ни засегне и сме напълно неспособни на съпротива. Оставяме се мюрета да ни заблюждават и не разбираме, че плячката сме ние!

Елена Гунчева-Гривова