29.03.2024

32 години имаме контролиран преход. Да сравня – в Украйна има война. Но се създава нация. Тази нация в кратки срокове. Ние имаме превзета нация. Ние сме в по-тежка военна ситуация, защото нямаме никакви национални символи, които да обединяват. Увредени са ни психиката и мозъкът. Това заяви в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“ политическият анализатор Осман Октай.

2020-та се роди младежка енергия за промяната. И тази енергия разтревожи статуквото. Правят се всякакви опити да се яхне протестната вълна, за да се контролира. Днес битките за бюлетините е част от тази война, коментира още той.

Това, че награждават с орден „Стара Планина“ вицепрезидента на „Мултигруп“ Николай Вълканов – това е провокация към тази протестна вълна. Това е равносилно на онзи епизод, в който Пеевски беше назначен за шеф на ДАНС, счита Октай.

В момента всички карти са свалени заради войната в Украйна, допълни политическият анализатор.

В разговор на четири очи ние говорихме и за Путин с Радев. Без да има право, той ми разказа и за срещата си с Путин. Защо ми се разказва това? Едно знам – зависимостите не са само финансови. Българинът се гордее с финансовите зависимости. Службите и преди, и сега работят с много силни сексуални зависимости. Това посочи ексклузивно в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“ политическият анализатор Осман Октай.

Аз разбирам, че затова той скришом дава този орден. Няма да се изненадаме орден да получи и Пеевски. Мултигруп превзема държавата. Всичко това говори за наглостта на задкулисието, заяви той.

Има много силни кръгове ала-масонски, където членуват много важни фактори в държавата. Неслучайно от този кръг един си позволи да ми се обади и да ме пита: Вие защо нападате президента Радев. Сега разбирам защо Николай Вълканов, с когото никога не съм разговарял да ми каже: Няма да се занимаваш с мен, аз ще те осъдя, разкри пред Кулезич Осман Октай.

Веднага след това пратих съобщение на Копринков – връзката ми с Радев и му писах: Обади ми се заплашително Николай Вълканов – имате ли нещо общо с това. От тогава до днес никой не ме е потърсил.

Хората, които получават орден Стара планина, те получават специален гражданси статут и имунитет, отбеляза политическият анализатор.

https://eurocom.bg/