02.05.2024

В Украйна затвориха границите за мъже подлежащи на мобилизация. Това се прави дори преди да е гласуван новият пакет от закони свързани с военната повинност от парламента на т.нар. „държава“, която всъщност е територия, на която други страни мобилизират ресурси, за да воюват срещу Руската федерация.

Очевидно Чичо Сам е твърдо решен да „утилизира“ населението, което все още е останало по онези земи, които САЩ използват като плацдарм за военната си авантюра срещу Русия.

Съвсем скоро ще започне и лов на „пушечно месо“ в Европа, където пребивават милиони украински бежанци. Същите ще бъдат залавяни и депортирани в Украйна, където управляващата хунта всячески се опитва да удължи агонията си и респективно паричните потоци към семейство Байдън и обкръжението му. За целта има нужда от още и още хора, с които да подържа огъня на фронта и да печели време. А времето за тези социопати е пари!

В Украйна, която според тукашната пропаганда е пазител на „демокрацията“ и едва ли не е на „крачка“ от победата, населението е подложено на тотален геноцид. Ловят клетниците по улици, магазини, на работните им места, стрижат ги и на другия ден вече са на фроната, където в най-добрия случай оцеляват по няколко дни. Близките на жертвите разбират за кончината на съпрузи, бащи и братя след месеци. Някои от „мобилизираните“ имат повече късмет и успяват да се доберат до руските позиции, където се предават, като по този начин спасяват живота си. Но и това не е лесна задача, защото мнозина биват ликвидирани от заградителните отряди на про-нацистикте бивши паравоенни формирования, които в момента са част от украинските въоражени сили и се грижат именно за пресичането на многобройните опити за дезертьорство.

Ако още не сте разбрали, това представлява „демократична“ Украйна – кандидат за член на ЕС!

Това клане се осъществява под одобрителните погледи на част от западните елити и с финансовото съдействие на данъкоплатците от ЕС и САЩ, в това число и България. Същата тази Украйна, която в продължение на осем години методично избиваше част от населението си, само защото то се самоопределяше като руско. Редица ръководители на тази „демокрация“ открито прокламираха, че сънародниците им от източната част на страната са животни, които трябва да бъдат изтребени. За целат бяха организирани военни структури, чиито членове открито и демонстративно използваха нацистка символика и издигаха расистки и антисемитски лозунги, взаимствани от риториката на Третия райх. Всички видждахме многобройни кадри и видеоклипове на прилагани средновековни мъчения, жестокости, убийства, изнасилвания и веещи се знамена със свастики, но тези „дреболии“ ни най-малко не тревожеха елитите на западните демокрации и малцина си позволиха да нерекат нещата с истинските им имена. Гориха живи хора пред очите ни, а извършителите бяха обявени за герои, нещо повече – някои от тях намериха място във върховете на властта и обикалят да просят, заедно със Зеленски из Европа, като бръщолевят за ценности и изконно право на Украйна да се защити от агресора!

В крайна сметка, когато следствие на този държавен тероризъм нещата ескалираха и се стигна до търсения от кураторите на украинския патриотизъм резултат, а именно война, цялата демократична общност гракна в един глас, че руската агресия е с нищо непредизвикана!

И сега всички трябва да отделяме финансов ресурс, за да подсигурим тила на Украйна, както и яхтите и луксозните имоти по фреската Ривиера на тамошните наместници, които се представляват от един специално нает професионален актьор, какъвто е Зеленски, чиито ръце са изцапани с кръв до лактите!

Е, аз не искам да участвам в тази гнусотия и повечето ми сънародници са на същото мнение. А тези, които въвлякоха България в този военен конфликт и без каквито и да било основания и съюзни задължения решиха незнайно как и защо да изливат милиарди национален ресурс в една предварително обречена военна авантюра, са престъпници и трябва да бъдат съдени за това!

Утре всичко ще се промени, защото Русия ще победи и това е повече от очевидно, а виновниците за въвличането на България във войната ще трябва да обясняват кой точно ги накара да вземат тези решения, за които всички знаем, че не са суверенни.

Нали хора като Тагарев постоянно твърдят, че сме във война и България е прифронтова държава! Щом е така, „войнолюбците“, които пропиляха милиарди народна пара, трябва да бъдат изправени пред военен съд и съдени съгласно военновременните закони за национално предателство!

И това не са просто лозунги и празни приказки, защото щетите, които България понесе от това, че някакви престъпници решиха Родината ни да бъде съюзник и тил на Украйна, имат реални измерения – в числа!

Страхил Ангелов