19.09.2024

Днес в Москва пристига на двудневно посещение Махмуд Аббас, президент на Палестинската автономия. На фона на очакваните ответни реакции на Иран към Израел. Още веднъж ще обясня за недоспалите – странни са войните напоследък, защото ако се водят както се водеха като досега, вече нямаше да ни има на Земята, защото има такива оръжия, че няма да остане помен. Нали, нека да уважаваме фактът, че някой или нещо постоянно предпазва държавите и техните глупости от пълно унищожение.

В същото време на нивото на правителствените и глобалните контакти е много интензивно и натоварено по много и всичките тежки теми. Продължава да се наблюдава дезинформация на руски Телеграм канали и определени кръгове за така нареченото нападение в Русия на украински военни части, подкрепени от натовски наемници и оръжия. Няма да споменавам имена на много известни Телеграм канали и хора, отразяващи СВО и сега КТО, защото не ми е целта да изобличавам никого, преди да е свършило случващото се. Украинските медии и особено социалните мрежи провеждат истински информационен десант и настъпление в Русия, като разпространяват информация за срив на руските институции, за дестабилизация на централното управление, също и за привличане на руските граждани от съответните области към украинската власт.

Появиха се обаче информации, че основен кръг в дезинформацията са образували свалените и разкрити за корупция кадри на военното министерство на РФ. Появи се също така информация, че украинското нападение е разработено от Мосад в сътрудничество с френското разузнаване. А не от английското разузнаване. Който чака Путин или друг световен лидер от антиглобалисткия лагер да действа необуздано, има да чака и това го повтарям от февруари 2022 година. Вижда се, че не само Русия се отказва да действа така, както искат от нея анализатори, военни кореспонденти и милиардите диванни войници. Същото правят и Китай, и Иран, и САЩ, и държавите в Близкия Изток. Добър повод за размисъл в понеделник е причината.

Анастасия Гешева