23.04.2024

Калина Андролова

Демерджиев обяснява по bTV, че Рашков му звънял, защото се почувствал пренебрегнат от служителите на МВР, тъй като вече не е министър. Така е, падането от високо е неприятно. Изведнъж телефонът спира да звъни и довчерашните подмазвачи освобождават пространството.

Изведнъж се превръщаш в обикновен човек, който трябва да си пуска сам кафемашината. И това създава стрес; стресът от финалното приземяване.

Рашков ще го понесе този стрес, той е плувал в това море, но се чудя нестабилният Кирил Петков доколко ще го преживее… Сега диша с надеждата, че пак ще управлява, ама след изборите ще започне да го боли стомаха от пържените картофи, респективно от резултатите на неговата клика. Ще му се наложи да заживее с вежливата суровост на съдбата – ще трябва най-после да схване, че не е най-атрактивният измамник, най-диверсифициращият енергетик, Кикито на татко, премиерът на Лена, помагачът на Миро и т.н.

Падането от власт винаги е безмилостно. Изисква здрава психика, каквато Кикито видимо няма. Нагледахме се на разстройства на настроението му, парапети и кристали. Викове в парламента и в спалнята: „Свалят ме руснаците!“. Абстинентни болки по неоцененото му величие, които ДАНС и МВР трябваше да лекуват, включително с операции пред Кьовеши, Остин и Зеленски.

Изобщо Кикито е голяма лакърдия, смяташе така с илюзии и лъжи да управлява още дълго държавата… Но ИТН ли, руснаците ли, Радев ли, мафията ли… някой остро се намеси… Кикито ни убеждаваше, че руснаците са го свалили, Корнелия казва: „Президентът Радев свали правителството!“. Всъщност кабинетът „Петков“ имаше зрелищен шанс и всички предимства да покаже умност, умения за управление, способности за работа в кризи. Но показа единствено шокираща некомпетентност, безсрамна шуробаджанащина, политическа лъжа от нов, невиждан досега порядък и нула осъзнаване за катастрофичните си грешки…

Калина Андролова