30.04.2024

Калина Андролова

„Възраждане“ направиха много добър и умен ход с Петър Волгин! Поздравления за Костадин!

Виждам, че веднага троловете се включиха да нападат Петър колкото се може повече, тъй като е разпознаваем и удобен за мишена. Надпреварват се да създават колажи с нискоинтелигентни подмятания, с дебилни подигравателни фрази и лозунги за подриване на авторитета, т.нар. „мемета“ и т.н. Това е типичният стил особено на самозабравилата се общност на неолибералния жълтопаветен слугинаж на една затихваща, но все още силно хапеща империя. В отговор на старанията им ще припомня думите на един известен испански писател и сценарист: „Завистта е религията на посредствените. Тя им носи утеха, откликва на тревогите, които ги гризат отвътре и в крайна сметка разлага душата им….

Нещастници, които минават през живота без да оставят друга следа освен мизерните си намерения да омаловажават останалите и да отхвърлят, по възможност даже да унищожават тези, които със самото си съществуване и качества ясно изобличават тяхното тесногръдие, скудоумие и страхливост. Блажен е онзи, по когото лаят идиотите, защото неговата душа никога не ще им принадлежи.“ Чудесно описание на феномена на завистта и отхвърлянето. Познавам Петър от двайсет години. Напоследък ударите срещу него от „евродемократичните“ копои, цензори и доносници се изостриха до краен предел. Буквално той е единственият журналист в национален ефир, който устояваше на този безобразен натиск за КОРЕКЦИЯ НА МИСЛЕНЕТО! Това е технология – владееш големите канали, които са машини за наливане на възгледи, а умните, будни, мислещи и смели хора затриваш в периферията и незначението.

Икономическият ГУЛАГ на новата мека империя е, че всеки еднакво-правилно-мислещ (като тухла в стената на позора) се възнаграждава с позиции, пари и почести, а всеки бунтовник, който иска да променя системата се наказва с омаскаряване, колективни подигравки и изтласкване за „умиране от глад“ в беззначителни пространства. Така медиите се превърнаха в отъпяващи населението пропагандни канали на някакъв фалш и не могат да бъдат обитавани от интелигентни хора.

Достойните хора са заменени с хора, способни да изопачават или покриват истината, или с откровени глупаци. Понеже познавам Петър добре, за разлика от неговите наплювачи, мога да ви уверя, че той е много голям инат в добрия смисъл на тази дума. Колкото повече враговете го удрят, толкова повече отстоява, втвърдява се, реагира с борба. Петър е изключително честен и почтен човек.

Мога да ви уверя в това с ръка на сърцето си. Въпреки че в предаванията си през годините винаги изповядва свободата за съпротива срещу властта (и йерархиите) до някаква степен на вкусен анархизъм, всъщност винаги е ставало дума единствено за това да провокира слушателите към критично мислене. В живота Петър е много дисциплиниран, той е човек на строгия план, няма безпорядък при него, предвидим е. Но най-хубавото е, че не е предател, в който и да е смисъл на тази дума, той не се върти, не се усуква, не може да лъже, не е измамник. Просто Петър Волгин е идеалист. Той е опозиция, а не лакей! Затова считам, че платформата на партия „Възраждане“ ще му даде възможност да насочи своята енергия заедно с усилията на други умни хора към един просветен евроскептицизъм, тоест за реформиране на напълно оглупелия напоследък ЕС, респективно за спасяването на Европа от самоубийствените й безразсъдни движения.

Сигурна съм, че Волгин ще работи превъзходно в европейския парламент, няма да се скрие в удобна дупка, няма да мързелува, няма да потъне в нищоправенето на брюкселския търбух, както сме виждали да се случва с много други депутати, които преживяват на мекичко и нахраненичко своята добре платена европейска ваканция. За любителите на по-личната информация ще допълня, че Петър Волгин говори отлично английски, италиански и руски, и малко по-слабо френски език. Семейството му е най-голямото богатство – прекрасна, грижовна, мила съпруга и две много красиви, като изкочили от списание, дечица. Обединената посредственост ще говори, ще плюе, ще го освирква, ще го обезценява, но истината е, че Волгин е свестен и умен човек, който си струва да бъде подкрепен. Защото ми писна в България да се изгражда елит от проститутки, наркомани, предатели, измамници, хора, закопчани с дела за кражби, слуги, агенти, връзкари, партийни лизачи и откровени илитерати.

Затова държавата ни е във вечна катастрофа. Заради липсата на почтеност. И последното, което също искам да кажа, понеже забравих да го спомена по-горе. Петър Волгин не е интригант, той не обича да мрази, той не злослови, винаги се отнася с добро чувство към хората, изважда на преден план добрите им черти, а не недостатъците. Той просто е толерантен човек, над дребностите, което е изключително важно качество, когато работиш в екипи. Характерът му е такъв, не е женски, не е интригантски, не е подъл. Петър Волгин, драги мои приятели, не е подлец! И никога няма да бъде. В това мога да се закълна. И аз го подкрепям с цялото си приятелство. И му желая успех!

Калина Андролова