06.05.2024

Хабсбургската челюст“ и цената на кръвосмешението между кралете в Европа :  Chronicle.bg

Абе хора, какво става с бившето „хубаво Наде“? Откакто стана Нейнски, тоест откакто остаря и взе да си прави през месец пластични операции, все повече заприличва на блатен таласъм или на ацтекския бог Тескатлипока . Или на последния хабсбургски крал на Испания.

Напоследък май челюстта й се е изкривила, а едното й око е излязло от орбитата и намигва по собствен почин. На калпав пластичен хирург, почитател на естетиката на Пикасо, ли се дължат тия промени или на вредното тв излъчване? Защото напоследък Надка и с форцепс не можем да я извадим от студиата.

В съзнанието ми Надето е като град Монтана. По имената на Монтана можеш да разбереш колко и какви режими са управлявали България – най-напред си е бил село Кутловица, после аристократично се е въздигнал до Фердинанд, сетне отечественофронтовски е прекръстил на Михайловград и накрая, понеже сме партньори със САЩ, е станал Монтана – уж от римската колония Монтанезиум.

Та и по имената, любовниците и съпрузите на Надка, личи кой е на власт у нашенско. И по физиономията й. При смяната на всеки пост и съпруг – пластична операция. И като резултат муцуната й така се разфасова и раздрънка, че всеки чарк се тангърка в различна посока.

В момента Надка Нейнски е портрет от Пикасо от неговия зеленски период.

И понеже не слиза от екран, а е ясно, че ще става все по-зеленска, разногледа и кривочелюста, чакам новата пандемия като спасение. Дано задължителната маска най-сетне скрие Пикасо от очите ни.

Милена Върбанова