19.05.2024

Много пъти съм говорила за подмяната на дневния ред на народа ни. Ние знаем какви са проблемите – мизерия, подмяна на състава на народа ни, липса на национална сигурност, политици, назначени от Козяк, подмяна на ценностите ни, въвличането ни във война. Следейки медиите и политиците, оставаме с впечатлението, че проблемите на целия народ и държава са съсредоточени върху това с хартия или с машина да гласуваме. Всеу се морите, не всички ви се хващат на глупостите.

Както вече казах, и на хартия и на машина, фалшификации могат да станат. Само, че на хартия остават следи от поправките, а на машината не могат да се установят. Но е факт, че и с двата вида гласуване може да има манипулиране. Но пък партиите се държат така, все едно светът започва и свършва с начина на гласуване. Инфлацията изяжда всичките ни пари, цените галопират, много хора вече не могат да си платят сметките, но политическите случайници искат да ни втълпят, че тези неща не са важни, а е важно кой точно от тях ще направи достатъчно фалшификации, че да спечели следващите избори. Чак е жалко. И се чудя и на протестите за и против хартиените бюлетини. Ако бяхме читав народ, щяхме да си направим протест и тия всичките вкупом да ги изринем от властта. Ако бяхме….

И самите ние си подменяме приоритетите. Както казах вчера за намирането на Сашко – спрете се. Разбирам, че теория на конспирацията доста тресе някои, но това не е начинът. Ще се разбере какво е станало и не е необходимо от сутрин до вечер да си съчинителствате. Ако целта е да се слагат проследяващи гривни на децата със СОП, то начинът не е да се упражнявате върху едно дете. Какво искате – да не бяха го намерили, та да сте доволни!?! Грозно е. Още по-грозно е, когато взаимно се плюем и разединяваме. Грозно е, когато почти целият български народ очаква действия за запазване на българския лев, организаторите на референдума да се плюят из фейсбук и взаимно да се обвиняват, да ползват измислени сайтове, за да публикуват компромати срещу другите участници и да насъскват хората. Та нали сте на страната на една кауза, бе, безумци? Не можете егото да си озаптите, тръгнали сте за България да се борите!

Подменят се ценностите, новините, информацията. Преиначават се думите и действията. Медиите умело контролират общественото съзнание. А ние се държим като в детската градина….тъжно!

Елена Гунчева-Гривова