16.09.2024

Подробностите в покушенията на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп от категорията на интригуващите преминават в рубриката на сензационните. Такава е реакцията на публикуваните в The New York Times нови факти, които журналистите са получили от преписките на полицията на Пенсилвания.

Оказва се, че повече от половин час до изстрелите полицаите си разменят един друг снимки на стрелеца – Томас Мэтю Крукс, който се разхожда по територията на комплекса, където Трамп трябваше да обяви кандидатурата са за президент. Естествено, за да не бъде възпрепятстван.

Този човек, очевидно неявяващ се сътрудник на спецслужбите, охраняващи събитието, просто измерва с далекомер разстоянието от охраняваното лице до публиката. А Секретната служба до тогава не е имала никаква информация за него? Или се прави, че няма.

И това още не е всичко. Журналистите изясниха, че от «охраняемия периметър» в навечерието на събитието е изключен склад AGR № 6, с капаци на прозорците от който и стрелял Крукс. За да попадне там, не е трябвало да минава през нито една проверка. Томас Мэтю Крукс дори не е ползвал сгъваемата стълба, която е купл. Той просто е изучил комплекса с далекомер, взел винтовката и се качва съвсем открито на покрива на сградата, за да убие основния кандидат за президент на САЩ.

И отгатнете, кой изключи зданието от периметъра за ограна? Секретната служба на САЩ, ръководството на което е назначено от Джо Байдън.

По натътък е още по-умопомрачително. Например, факта, че стрелца Крукс в навечелието на мероприятието, търси в интернет информация за разстоянието, разделящо Ли Харви Освалд от Джон Кенеди, и че е имал собствени дронове, които той пуска на митинга в Пенсилвания. А още, че Секретната служба се отказа от поканата за срещи с местната полиция — тази самата, която заподозряла Крукс преди покушенията. Въпреки че се касае за едно от първите лица на политическата сцена на САЩ. Впрочем, помжду си полицаите наричат Секретната служба в преписката като SS (Secret Service). Но, на фона на всичко останало, това заиграване с есесовците вече изглежда като мил маразъм. Всички подчиняват, във всичко се вмъкват, провъзгласяват себе си за изключителни и най-добри, а на повърхноста са един сапунен мехур, изпълнен с лъжи и измами.

В резултат след стрелби Крукс веднага го застреляха, за да не се разприказ

Светослав Атаджанов