26.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

В стари времена е било лесно. Знае се кой е враг. Знае се кой е приятел. Кой за какво се бори. Днес е трудно. Вълци в овчи кожи са сред нас. Избираме между вълците, които нападат кошарата и овчаря, който ще ни коли. Не разбираме кой е врага и какво трябва да направим, да се защитим. Дори не знаем какво искаме.

Всъщност от това започва всичко – кой от вас знае какво точно иска? Повечето – комфорт, утре да е като днес и нищо да не нарушава свинското спокойствие в кочинката. Повечето искат придобивки, лично щастие и капсулиране от външните проблеми. Затворени в личното си нещастие, не виждаме глобалната картина на злото.

Най-важното в една война е да диференцираш врага. Кой е, какви са му целите, кои са му войниците и шпионите, кои от твоите играят за него. Как смята да постигне целите си и какъв ще бъде резултата от действията му. Малко са хората днес, които виждат врага. Истинският враг. Иначе колкото е по-дребна душицата на човек, толкова повече врагове вижда – съседът, който му паркира на мястото, колегата, който ч…а жена му, комшията, навлязъл с половин педя в личния му имот. Кръвни врагове! И не вижда по-далеч от стените на кочината си.

А врагът е около нас. Унищожава ни бавно със собствените ни пороци и недостатъци като народ. За него сме отворена книга като народопсихология. Оставил ни е да се избиваме и мразим взаимно, за да не виждаме него. Хвърля отвреме навреме бензин в огъня. А ние се самоунищожаваме и търсим враговете сред нас. Грешката ни.

Англосаксонският свят е чужд свят. Врагове. На които всичко човешко им е чуждо. Играчи на сатаната. Тези, които печатат парите и тези, които ни убеждават, че продуктите на лъскавите реклами, които трябва да купим с техните пари, са нашите мечти. Те ни казват какво да мечтаем и какви са цивилизационните ценности. Те ни казват какви да са ни целите в живота и какъв да бъде самият ни живот. И безпощадно разкъсват всеки, който не блее в общия овчи хор на жертвите.

Англосаксонските банкстери подменят ценностите ни. Подиграват се на традициите и морала ни. Използват ни едни срещу други за постигане на техните цели.

Дефинирайте врага. Кой е, какви са му целите и средствата. И тогава имаме шанс да го победим. С неговите средства. Познанието отнема време и е за просветените. Повечето няма да разберат. Добра година ви пожелавам. Узнайте враговете си. Познайте приятелите си!

Елена Гунчева-Гривова