24.04.2024

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на открито

АКО ТОВА НЕ БЕШЕ ТАКА, БАЗАТА В НОВО СЕЛО ЩЕШЕ ДА Е БЪЛГАРСКА

Българската армия винаги е била гордост и защита за Родината ни. Имаше време, когато бяхме сигурни, че ако някой ни нападне, армията ни може да ни защити. Помня големият военен парад през 1981 година, макар и дете, бях много впечатлена.

Днес посетих ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Все още има курсанти. А онези момчета, които преди тридесет години бяха учили за офицери, за пилоти, за инженери в българската армия, гледаха някои от изоставените сгради с изпочупени прозорци и ….и просто беше много тъжно. Разочарование и гняв, че всички ние сме допуснали да стигнем дотук. Изпочупени прозорци и прораснали от тях дървета в учебните корпуси, в които са учили бъдещи български офицери. И все още, макар и захабени, поддържани сгради и момчета, които все още смятат, че е чест да бъдеш български офицер.

За 33 години разбиха българската армия без война, унижиха българските военнослужещи, нарязаха самолетите, ракетите и танковете. Един български офицер отказа да подаде ръка на предателя Желю Желев, който нареди закриване на поделението му. Наложиха чужди, натовски и американски стандарти. Заповядаха българските военни да полагат клетва и пред НАТО и ЕС, а не само пред България. Е, днес видях само български знамена, което за мен е показателно.

И тогава….дойдоха чуждите. Защото американците свои никога няма да станат и да ги приемем. Те да ни пазят. Те, които бомбардираха София, Враца и много други български градове с цивилни граждани. Които убиваха жени и деца с бомбите си – български жени и български деца. А сега, след като ни поставиха на колене, лишиха ни от въоръжение, съкратиха армията, ни заявиха, че идват тук, за да ни пазят….Само демокрацията пречи това да се нарече с истиното наименование – окупация и колониализъм.

И все пак българите сме доказали, че рано или късно, ние се изправяме. Много хора, голяма част от които от службите, които уж трябваше да ни защитават, ни продадоха и предадоха. Бяхме неподготвени, наивни и доверчиви. Не успяхме да се защитим. Но нещата се променят.

Днес имаме знанието и опита. Знаем кои са враговете ни. Знаем какво ни се случва. Геополитиката се променя и скоро светът ще бъде различен. И тогава, ние трябва да решим дали искаме независимост и българи да управляват България. И българската армия е част от това да гарантира, че България ще бъде независима. Да бъде гарант и за това, че никой политик няма да си позволи държавна измяна. Защото историята е показала, че при силна армия, политиците са доста по-внимателни.

Светът се променя. И счупеното ще се смени, старото ще се обнови, ще се съгради наново всичко, което загубихме и ще продължаваме напред. Аз вярвам в българите! Докато има и един българин, който вярва в народа ни и в Родината ни, ще я има България!

Бог да пази България!

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщениеМоже да бъде изображение с на открито

На моята публикация за ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия някакъв безродник, и откровен глупак заявява, че военното училище е излишно, защото годишната му издръжка била над 28 милиона лева. Ще напомня на безродника, че годишната ни такса в НАТО е над ЕДИН МИЛИАРД ШЕСТОТИН И ОСЕМДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА!!!! Сега нека този нещастник да сметне колко военни училища с пълен набор курсанти можем да издържаме с тези пари, колко и самолета можем да купим за десет години например!

Боже, пази ни от глупостта и от безродниците! Срам и позор за всеки българин, който заявява подобна глупост! И ще напомня, че който не храни своя армия, храни чужда! С черни букви и заличаване на имената ще се запомнят тези, които унищожиха армията и въоръжението ни! Предателите са обречени на вечно проклятие!

Елена Гунчева