06.05.2024

Ето какъв потрес разпространиха българските медии тази сутрин:

Хайванчо от Бристол/Ловеч, гражданин на Великобритания, решил да се „извини“ на италианците за вандалския жест. Той изпратил следното писмо до кмета на Рим и до Римската прокуратура:

„Признавам с дълбоко смущение, че за съжаление само след случилото се, разбрах за античността на монумента“.

Българи, граждани на хилядолетна държава, потомци на древна цивилизация, схващате ли как ни представя пред света този дебил?

Той е роден и е учил в България, възпитавало го е българско семейство и са му наливали наука в кухата шамандура български учители!

Целият ужас на десетилетията невежество, безпаметство и простащина, е събран в това единствено изречение, написано от ръката на представителя на „новото човечество“ – Хайванчо.

Този ( адвокат? ), който му е внушил да се оправдава по цитирания начин, не е приятел на България. А може би е тъп като клиента си.

Разбирате ли какво вечно петно, какво неизлечимо леке, какъв дълбок жиг ще оставят жестът и още повече „думите на извинение“ на имбецила Иван Димитров върху челото на България?

Киро Петков, Наско ( бивш „министър на културата“ от ПП ), Бойко Борисов и суджуците му, цялата „управленска“ измет на Колония България, държава от Третия или Четвъртия свят, с лекота биха извършили същото кощунство в Колизеума и биха се „покаяли“ със същата фраза. Те всеки ден поругават България, какво е за тях някакъв си Колизеум! След пълната разруха у нас, неизбежно е и в чужбина да бъдат изложени на показ резултатите от чудовищната духовна деградация в нашата страна.

Неандерталски позор.

Ако ни е останала капка чест, българската държава трябва да разгледа спешно случая. Българският съд трябва да се произнесе върху деянието на Хайван. Да осъди срамният му акт ведно с позорното му покаяние, носещо огромен негатив за българската нация. И след като излежи наказанието си в италиански затвор, този „герой на нашето време“ трябва да влезе в български пандиз.

Фантазии. Това никога няма да се случи. Нас ни мачкат хайвановци – в парламента, правителството, съдебната система, образованието, „културните“ институции.

Сигурна съм, че Иван Димитров изповядва евроатлантически ценности, въпреки брекзита.

Милена Върбанова