24.09.2024

В далечното минало държавата се в формирала съвсем не за стабилност и процъфтяване на народите, а за това, че на всевъзможни бандити и разбойници от онова далечно време, меко назовавани номади и скитници, да им е по- лесно да ограбват трудещото се население, земеделци и работници.
Знаем, че за всеки човек има два способа за придобиване на благосъстояние.
Първият – да се труди, да заработва, да пести, да натрупва, да придобива собственост, а вторият, по-лесният, е да отнема това, което е заработено от друг, от честния и работлив труженик.

Първият способ се нарича икономика, а вторият – политика“.
Това не го казвам аз, казва го преди време знаменитият социолог Франц Опенхаймер в неговата книга „Държавата“.
А аз ви казвам, че сегашната политическа система у нас всъщност работи само по втория способ, тя е съставена единствено и само от прости и алчни бандити и разбойници, чиято единствена „политическа“ цел е да забогатеят като крадат обществени активи и като ограбват хората, които се трудят и произвеждат блага, нещо което те, даже и да искат, не биха могли да го сторят.
Впрочем това е напълно известно на всички разумни и почтени български граждани, и вече се изразява по някакъв начин в тяхното социално отвращение и омраза спрямо политиците.

Мисля обаче, че само с това отвращение, с негласуването по многобройните омръзнали ни ежемесечни смешни избори и с повсеместното цветисто възмутено кръчмарско одумване на забогателите и забогатяващите политици-крадци нищо няма да стане.
Трябва коренна промяна на системата, трябва изчистване на хитрите и алчни бандити от трите власти, от парламента, от правителството, от съдебната система, от полицията, от всичко.
Това е възможна единствено чрез… вие се досещате как, знаете как.
Но се страхувате, нали?

акад. Петър Иванов