28.09.2024

Един народ трябва да може да реши кои ценности са важни за колективното му благополучие. После всяко възпитателно средство – официално и неофициално, от люлката до гроба – трябва да бъде впрегнато за повсеместно усвояване на тези ценности. Това е възможно ако имаме държава субект, която да е в състояние да излъчи елит, който да провежда политика. В момента начело на България са поставени дълбоко непредставителни, алчни и арогантни еднокнижници, които водят някакви битки помежду си за това кой пръв да обслужи спуснатото от финансово-олигархичната върхушка статукво.

Политическата система е манипулирана в изгода на богатите и влиятелните! Моралните принципи и законите, които ограничават действията на обикновените хора, не се отнасят за неколцина избрани. Новата система, която се изгражда в момента ще замени съществуващата илюзия за демократично управлявано правителство с „ръководена от експерти“ авторитарна технокрация. Всичко това определено служи само на онези, които вече са натрупали богатства далеч отвъд всякакви граници на неоходимостта.

Имайте това предвид когато слушате различни „политици“ да ви обясняват, че спасението било в излъчването на „експертно“ правителство. Какво е това? Некомпетентни, хипериндоктринирани, корумпирани общественици, политици, активисти и пубертети, поставени на ключови места във всички институции, които подкрепят безпрепятственото настъпление на транснационалната корпоративна хегемония. И да, „спасение“ е! Но за самите елити, за тяхната прогнила пропита от корупция политическа система, която вече никой не припознава, по-голямата част от българите не виждат себе си в този водевил и са напълно прави!

Това е класова война. Богатите, техните роби и придворни срещу нас, хората. Горчивата истина е, че България бе съсипана от неолиберализма и тези, които ни го наложиха!

Страхил Ангелов