19.05.2024

 

Възрожденската революция оттече кротко в канала. В последно време наблюдаваме декларации и меморандуми /с други ЕВРОПЕЙСКИ партии/, лозунги и изявления и….нищо. Костадинов преди няколко дена кротко и миролюбиво отклони поканата за гражданска война. Няма да прави нищо, че да не вземе да стане нещо! Или, сакън, някой да му вземе субсидията! А той ке умрЕ за нея!

То ми беше много интересно и как точно смята да прави революция. На живо съм виждала многократно как повече от 2-3 хиляди души и то докарани с автобуси от цялата страната, не може да събере! Което е много странно. Уж има 380 000 гласа /откъде са около 120 000 от тях, ще ви кажа по-нататък и кой ги е прелял и за какво/, а не може да накара да излязат поне 10 000 души на протест в София. То може, ама едни хора от София вземат по половин милион за протест от 1000 човека, а както всички знаем, Костя дори кафето му свиди сам да си плати. На какво отгоре обаче заявява, че: „Възраждане няма да допусне….“Възраждане ще спре….“Възраждане ще унищожи еничарите….“Възраждане ще изкара хората на улицата…“Възраждане ще изкара 380 000 души срещу правителството….“, не мога да разбера. Когато не можеш да събереш сам 1000 души да те слушат, а си парламентарно представена партия, има нещо, което не съответства.

И то е, защото първо, спонсорите няма да позволят да се правят реални и опасни за властта протести. Ако се правят някакви, то са канализирани /като оня на 12.01.2022 г., когато Костя от дивана във Варна го раздаваше топ-революционер/. Другото, което е – няма реална подкрепа от хората. Повечето гласуват за него, защото „е по-малкото зло“, но не го харесват и не си правят големи илюзии какви са в партията. Други – защото са наивници, които се мятат от патриотичен проект на патриотичен проект и с детинска вяра вярват в поредния месия. Трето – ако вземе да застраши властта, ще дръпнат от гласовете, ще намалее субсидията, а тогава, не дай Боже, може да се наложи и да работи! Четвърто – с партия от таксиджии, сервитьорки, готвачки, неуравновесени пубертети и недоуважени госпожи, трудно се прави дори политика, камо ли революция. Но пък той и не иска да прави такава, а само да тече субсидията, да се усвоява власт /съответно пари/.

Щяха да пазят паметника! Оставиха 10 жени на кръст сами през нощта. Оставиха момиче на пубертетска възраст да пази паметника, докато силните и смелите мъже безстрашно пишеха статуси във фейсбук какво щяло да се случи с еничарите от „Левски“.

Щяха да покажат на Зеленски какво мислят за него, за Украйна и за помощите. Ама някак си, между другото, когато Зеленски беше в София, си намериха по-важни неща и дори никой не отиде от тях дори да го заплюе.

Щяха да „изкарат народа на улицата“, защото Народното събрание не допусна юридически неиздържания им референдум. Всичките над половин милион души щяха да изкарат. Ама не направиха дори протест. Мъничък бе, мъничък протест да бяха направили! И аз се подписах, и аз побеснях, и аз щях да изляза на протест, ама те си налягаха парцалите и метнаха въпроса в Конституционния съд.

Щяха да преосновават България! Май само имоти преосновават, като им гледаме декларациите, и това, че повечето извън политиката почти нищо доходоносно не са работили, започва да става странно. Но може пък и причината да е, че продавачите само като чуят, че са от Възраждане, им продават имотите на 1/100 от действителната пазарна цена. Щот са убави!

Щяха да са първа политическа сила – от 2017 година! На принципа, все някога ще стане, то и без това гледаме, че броят на дебилите се увеличава. Ама чак първа сила няма да станат. Освен ако не ги сложат американците, което не го изключвам като вариант за украински сценарий в България.

Щяха да се борят за излизане от ЕС и НАТО, а щели да предоговарят само условията и си търсят други европейски партии за подкрепа. Е, идват европейски избори, а местенцето на евродепутат за Костя и Виктор е много привлекателно. Че този патриотичен балон скоро ще се спихне.

Но, аз, разбира се, им завиждам и затова ги пиша всичките тия лоши работи за тях. Не вярвайте! Слушайте какво говорят, не ги гледайте. Вие сте геврек!

Елена Гунчева-Гривова