27.04.2024

ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ КРИЗА ЗА ПОЛИТИЦИ

Ясно е, че в България има политическа криза. От около четири години са едни непрестанни предсрочни парламентарни избори, като картинката не се променя особено. На мястото на едните шебеци идват други шебеци и след като ги наблюдаваме за кратко, ни писва и отиваме на избори…пак за същото.

Когато ти предлагат едно и също, избор няма. Затова и все повече са негласуващите или такива, които отиват да гласуват и избират „Не избирам никого“. Защото изборът е между Кирил Петков или Бойко Борисов, между Манол Пейков или Явор Божанков, между Деница Сачева или Цончо Ганев. Така наречената опозиция опозиционерства само с изказвания и по социалните мрежи, практикувайки добре платен патриотинг. И там все повече хора се разочароват, защото стана пределно ясно, че са поредното патриотично мюре с цел да обере негативния и протестен вот.

Всъщност е политическа криза, защото нямаме политици. Имаме някакви сурикати с отклонения, които отвращават всеки нормален човек с пълната си липса на морал, с неадекватното си държание и още по-неадекватни изказвания. Не може при тези заплати, които получават /за бонусите дори няма да споменавам/, да излизат депутати на трибуната и да се дърлят като селски псета, показвайки очеизвадна липса на първите седем години, а в повечето случаи и на елементарна култура.

Премиерите ни стават все по-срамни и по-срамни, а имената на текущите министри повечето хора дори не успяват да запомнят. Партиите дотолкова са се капсулирали в себе си, вторачени единствено във властта, че не виждат основният проблем – кадрите. Когато сложиш верен, но невъзпитан, не особено умен и неморален човек, то няма как да очакваш, че хората ще го припознаят.

Отделен е въпросът, че на територията ни не се позволява съществуването на нормална партийна система. При новото разпределение на капитала, парите отидоха основно в удобни марионетки и мутри, а всеки, който има някакви пари, е напълно зависим от държавата, която действа като бухалка, ако станеш неудобен. А партия се прави с много, много пари, които обикновен човек, колкото и да е образован, интелигентен и почтен, няма как да извади. Сметнете само бензина да обикаля из цяла България, както и да наеме офиси дори само в 28-те областни града. Това са около милион и нещо на година. Естествено, докато обикаля да прави партия, някой трябва и да го издържа. Според вас как хора, които не са купени и не са в пълни зависимости, могат да пробият в политиката?

Кризата е за политици. Нашите вече станаха пълни циркаджии с повтарящо се до втръсване представление, в което никой от публиката не желае да участва. И се замислете кой има интерес от това?

Докато не осъзнаем истината и какво се случва около нас, ще получаваме все повече от същото. До пълна и окончателна погнуса и разрушение на държавата!

Елена Гунчева-Гривова