16.09.2024

Политически лупинги и още от същото… Това е ситуацията с новия-стар служебен кабинет. И въпросът е „оти ги ручахте жабетата“?

Защо до преди две седмици Главчев не беше удобен на Радев? Не чухме публично. Сега се оказва, че Главчев е по-удобен от Горица Грънчарова. Защо? И защо беше необходимо да се разиграе целият цирк със съставянето на служебния кабинет…

Сега излиза, че бившият партиец Главчев е по-добрият вариант от непартийната кандидатура на експерта Горица Грънчарова. Кашата, която забъркаха (и Радев, и парламентарните партии) е чутовна.

И от целия цирк какъв е крайният резултат? Не е ли още от същото? ППДБ имаха голяма драма с Калин Стоянов, сега с Илков по-добре ли е? Или по-зле? В чисто професионално отношение Илков не е по-добър от Стоянов. Говорим за факти около професионалния път и на двамата. Защо не се избра външен за системата човек? Защо пак се отиде на вариант човек от вътре при всички скандали и разправии?

В разигралата се жълто-кафява разправия посочването за вътрешен министър на лице извън системата щеше да донесе успокоение. А може би целта не е била и не е такава…

Отиваме на поредни парламентарни избори, на които отново доказано неможещи и некадърни хора пак ще ви убеждават да гласувате за тях. И ако го направите, пак ще се провалят, защото толкова могат. Затова не им вярвайте, лъжат ви!

Карлос Контрера