20.09.2024

Усещането за бедност било субективно понятие, заключи дълбокомислено тежкият милионер Хампарцумян от телевизора. Усещането за глупост – също, бих добавил аз.

На обратни пътища – обратни хора живеят. И обратното. Като в този смисъл нищо изненадващо няма. Нито на „Патриарха”, който много скоро ще бъде прекръстен на булевард „Велик магистър – 3”, нито в гащите на Борис Бонев, с които последния дори столичната политика върти.

Нищо ново няма и в червено. Освен може би фактът, че се задълбочава проблемът с преждевременната менопауза. На Партията. Младежкото СДС се оказва, харесвало отлежали партизани.

Абе, важното е неква идея да има, би казал другарят Ленин. Ето: Калоян Методиев, например, решил да стане депутат, щото му било писнало да гледа как Борисов и Радев ту се мразят, ту се обичат! Писнало му на Калоян, бе! Да ги гледа тея двамата. И затова именно решил да стане депутат човекът. За да предложи нов закон против скандалите. При издаването на лицензи за оръжие. Например.

Нищо изненадващо няма. В обратните. Или в Елена Йончева, от друга страна. Или пък в ген. Наско. Първо го нямало в листите, но после изненадващо се бил появил, пишат журналисти. А аз пък, от своя страна, си викам: Въх, кви кьорави колеги! В листите си е, бе, пичове. Още от самото начало си е там. Просто човекът е дребен! Как така толкова време не разбрахте, че по малки пътища малки хора маршируват?

Не знам, но се чудя, дали Левон има сензори, засичащи моралната бедност? И какво ли точно показват те? Може би нещо субективно? Може би, че инфантилът Петър Стоянович е благородник? Щото историята му свършва на -ич? Или пък, че Киро е революционер, а Лена е новата Клара Цеткин?

Интересно, какво ли мисли металургът Левон за моралната страна на приватизацията в България? Нали именно той й беше шеф. Нали именно той и Едит Гетова подариха срещу 100 млн. рафинерията в Бургас на Вальо Златев и „Лукойл”. Или днес удобно сме забравили всичко това?

Субективна работа е цялата ни работа, обективно погледнато. На нас в крайна сметка ни трябва куц травестит начело, за да се реши проблемът със здравната каса. Щото очевидно обикновените гейове – олигофрени са далеч над нивото, на националната ни представа за абсолютно дъно. Или ако трябва да го кажа кратко, но в мистично – предизборен стил: За куц травестит се оглеждай, народе!

Само он ке ја спаси Бугарија!

Васил Петев

https://mediamall.info/