08.09.2024

Попаднах на изцепка на величието марков. Бил негов личен пост във фб. Нямам достъп до профила му, защото собственоръчно ме блокира преди 7 години, заради лукса да не се съглася с него.

Впечатлена съм, но не и учудена от новия му пост. Вписва се в публичния образ, който той сам е изградил за себе си. Вярно е, че никой не може да попречи на никого да се излага на воля. Откакто има социални мрежи тези възможности са изключително големи.

Възрастен мъж, народен представител и претендиращ да е интелигентен, бивш университетски преподавател, да кълне по този изключително грозен /не че има хубав/ начин, да сипе простотии със средновековен привкус, е недопустимо. Не обсъждам правопис, членуване и пунктуация. Те са видимо на ниво, което не предполага да е бил прилежен ученик в часовете по български език и литература.

Заради подобни изцепки, напоследък и аз си мисля, при това все по-често, че е задължително партиите да си правят вътрешен подбор по разни критерии, вкл. и психологическа пригодност за работа на високи позиции, освен препитване по български език и реторически умения.

Това, че те слагат на политическата сергия развалена стока, довежда до все по-ниска избирателна активност и резултатът го виждаме всички – неуравновесени, нестабилни, направо лабилни психически, люде, с лоши комуникационни умения и лошо владеене на родния език, попадат на депутатските банки. Така сме принудени да гледаме и даже да участваме в много слаби сериали с лоши сценаристи, лоши продуценти, лоши режисьори и лоши изпълнители.

Цветеслава Гълъбова