20.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Тъй като се развихри спор относно предложението /малоумно впрочем/ на ПП-ДБ за промени в Закона за закрила на детето, се замислих колко сме ощетени ние – избирателите.

Всякаква сган – неграмотна, с интелектуални дефицити, с дефицити на възпитание, култура и образование, взема решения за нас, от сутрин до вечер ги слушаме от парламентарните трибуни, пресцентрове, медии и сайтове как леят простотия, неграмотност, лъжи, заплахи и откровени измами.

И се замислих защо драгият избирател няма защита срещу такова злотворно посегателство върху личността му. Убедена съм, че мнозина избиратели са пострадали психически и емоционално, поддавайки се на поредните политически речи, обещания, изявления и т.н.

Кой ще защити горкият избирател от политиците, питам аз? Кой ще гарантира, че правото на живот, свобода и личен живот на драгия избирател ще бъде защитено от зловредните посегателства на всякаква политическа сган, добрала се до властта?

Ето, ПП-ДБ предлагат децата да бъдат защитени от неистини. Да приемем. Ама нас кой ще ни защити от лъжите на политиците? И от стреса? По мои впечатления стресът от политическата простотия съвсем спокойно може да предизвика уплаха, основателен страх, безсъние, усещане за изолация и самота, а в някои случаи и суицидни или насилствени мисли.

Последните изпълнения на политическата сцена дори вече не са цирк, а зловещ хорър, като никой не се грижи за психическото здраве и душевно спокойствие на драгия избирател. Всеки път, когато отварям някоя медия, подскачам от уплах от поредната физиономия, издълбана от дъното на блатото, а някои и откровено приличащи на персонажи от учебника на Чезаре Ломброзо за престъпните типове. Знам лично и за опити за увреждане на лично имущество, представляващо телевизори, таблети и т.н.

Защитете невинният избирател!!!

Предлагам поправката да се казва „Поправка Елена Гунчева към Изборния кодекс“ по аналогия с американската Конституция /тва е да покажа колко съм либерална, демократична и възприемчива към цивилизацията/.

Елена Гунчева-Гривова