28.03.2024

Много пъти писах, че Възраждане се е превърнало в секта, в която всяко различно мнение и критика се превръщат в кощунство и богохулство, а изреклият ги – заклеймен като враг и наказван с всички достъпни в момента на сектата начини. Това, което никога не успях да разбера е, защо привържениците на партията принципно не изразяват никакво мнение, а крещят или пишат само с лозунги „Само Възраждане“, „Да живей Възраждане“, „Победа, Възраждане“, емотикончета и естествено – същото и за лидера, обожествяването на когото е на етап, на който и римските императори, обявили се за живи богове, биха завидели.

Не може да отричате до крайност всяка критика и различно мнение, да се подигравате на всеки, който не е като вас и да го обявявате за враг на народа. Не можете да се подигравате на собствените си избиратели и да ги обиждате зад гърба им и на лични. Нямате правото и не можете да отричате всичко, извън вашата вселена, в която сте единствени и неповторими, а всеки, който иска да се бори за България, но не е от вашата секта, да го смятате за враг и да го слагате в списъците.

Нечленоразделните крясъци и отказът от мислене са видни вече за всеки, който мисли. Много свестни и мислещи хора ви напуснаха, а други са на път да го направят. Когато се посочват проблеми, вие трябва да отговаряте по същество, а не с крясъци: „Само КК!“. Не може лидерът да обявява за психично болен, купен или предател всеки, който му зададе въпроси за начина, по който е изхарчил народните пари от субсидията и безотчетните, който го пита защо смята СЗО за безобидна организация и за кеймтрейлс. Или пък, не дай Боже, поставя под съмнение Личността на Председателя и му задава въпроси. Не може да разстрелвате, както предлага секретаря, всеки, който не мисли като вас. От надежда се превърнахте в огромно разочарование за много хора. А процесът тепърва ще се задълбочава. Процентът на немислещите не е толкова голям, колкото ви се иска.

Все още може разумните хора в партията да се опитат да поправят щетите. Защото това, в което се превръщате, не е спасение, а фашизъм.

Елена Гунчева