16.09.2024

В БТВ вярват, че Паметникът на Шипка по случай Освобождението на България от Османско иго вече е бил построен, когато българските опълченци отбиват атаките на турските орди на Сюлейман паша. Според млада и неизвестна репортерка от БТВ на върха Шипченската бойна епоея преди век и половина се е водила за Паметника, построен и открит 60 години по-късно, а не като стратегически епизод от Руско – Турската Освободителна война!!! Явно глупостта на БТВ идва от това, че там в Нюзрума не четат книги и история, а се учат от историческите възстановки по време на различните чествания. Грозно и неграмотно, но логично там, където патриотизмът и културата отсъстват от възпитанието.

На всичко оторе, водещата нарича “турските четници” ордите, аскера и дори башибозука срещу опълченците на връх Шипка.

За БТВ историята на България е непозната територия, след като опитният водещ остави думите на глупавичката репортерка без коментар. Така става, когато либералните наративи изместват грамотността по телевизия с претенция да бъде национална!

Историята на Шипченската епопея в главите на БТВ е ММА кьотек между “турските четници” и българските пазители на Паметника Шипка”.

Нивото на водещи и журналисти от Нюзкурника с мисирките е паднало драстични и от лизане на задници и подметки на политиците няма време за четене на книжки и дори на учебници. Позор! Само пукове и пачко са им в главите на водещи, репортерки и продуцентския състав.

Това е нивото, което определя стандарта:

Младата репортерка на BTV от връх Шипка днес: „Ето сега виждате и чувате всичките тези пукове и от оръжия, и от черешови топчета от турските четници и от нашите. Опазили са прохода и паметника…“

Това написа кинорежисьорът Максим Генчев след потреса от видяното!

bnews.bg