27.04.2024

Научете се, бе, хора, научете се кое е важното и кое маловажното. Изумително е как се обръща внимание на дребнотемието, а важните неща дори не се обсъждат. Тези дни с леко отвращение наблюдавам как се подигравате на Лена и Миро и Киро. И то по един повод, който навсякъде е повод за радост. Светите ли им? Толкова ли ви е важно кой кого и как? Впрочем има изследване в семействата, че доста голям процент от децата не са точно от съпрузите. Така, че, хайде, преди да хвърлите първия камък, да се замислите, а? Толкова ли сте безгрешни.

Какво засяга българите от кого една жена ще има дете? Още едно българче. Това НЕ Е ВАЖНО. За мен другото е по-важно – какви неща ги вършеха тези хора в управлението на България. Защо тази жена беше назначена чрез дружеството, в което работеше в ББВР и то на такава заплата? Каква работа е свършила за тези пари? Работила ли е със секретни документи и има ли изтичане на държавна тайна по повод работата й. Какви решения е вземала и как е повлияла върху решенията на правителството. Това е важното, бре, не къде й е бил парапета! Ама понеже не ви стига акъла да коментирате грешките в управлението, стигате до това, до което ви стига акъла – кой с кого спал и защо. На мен всъщност ми е интересно кой е поръчал записа за „парапета“. Защото това означава, че има поръчка. И се запитвам кому е изгодно. Едни такива работи за мислещите хора. Останалите – останалите махленски коментират, без да осъзнават важните за държавата неща. Впрочем за изгонването на руските дипломати и подкрепата за Украйна не изговорихте толкова думи и не писахте толкова много, както за едно неродено дете.

Проблемът на Кирил Петков е не семейството и любовниците му, ако приемем, че има такива /аз лично на никого не съм светила, ако вие сте, кажете/. Проблемът е, че набърка България във войната, че изострихме до крайност отношенията с Русия, че скъсахме договора с Газпром, че тотално се пльоснахме на килимчето на Козяк и приехме, че каквото кажат оттам, това ще правим. Проблемът е, че изгони руските дипломати от България. Не омаловажавайте ТЕЗИ ЗЛОВРЕДНИ И АНТИБЪЛГАРСКИ РЕШЕНИЯ И ДЕЙСТВИЯ до единия „парапет“ и махленски клюки на кого бил направил дете.

По този начин не можем да се борим със злото. Трябва да виждаме през паяжината, която ни поставят пред очите. Трябва да осъзнаваме важните неща и решения. Някой си бил говорил хубаво. Ми добре, ама каква файда, след като в последния момент тихомълком гласува предателско и вредно решение за България. Били боядисали няколко стени с българското знаме. Ама си слагат партийното лого на исторически паметници. Други пък много хубаво говорят за социални права и мир, ама си прибират комисионните от оръжието за Украйна.

Няма значение кой от кое село е, как се облича, как изглежда и с кого спи. Когато е във властта, значение имат решенията и действията му за България. И всичко това трябва да се разглежда само през призмата на българските национални интереси. Ако ги виждате само в интимните им връзки, Бог да ни е на помощ!

Елена Гунчева-Гривова