25.04.2024

Анастасия Гешева

По всичко изглежда, че месец юли ще бъде изключително решаващ, в известен смисъл най-острия завой в годината, по отношение на световната война за светлина и справедливост, която се води между глобалната либерална дълбока държава и хората, които отказват да я приемат и да и се подчинят напълно. Защото много хора я обичат, приемат я и и служат от сърце. Прави са. Аз говоря за тези, които не я обичат и не искат нейните прелести.

Неочаквано за мен се яви сериозна правителствена криза в Англия. Която по всичко изглежда точно същата като нашата. Вътре в самия глобалистки лагер има недоразумения, борба за власт, войни, а това е шанс за хората. Английската правителствена криза е породена поне външно от изключително дълбокото потъване на английската икономика, както и на откровената глобалистка политика, която вече създаде в Англия нехуманни прояви и откровени дяволски практики. Говоря за липса на достъп до здравеопазване, драстично обедняване, унищожение на средната класа. Все прекрасни неща, с които е осеян пътя на извращенията на човешката природа и човешкия глобален порядък. Предстои да видим как ще се прояви и развие тази криза, която има и индикации за невъзможност да бъде управлявано така, включително на терена на външната политика, където Великобритания се заявява като агресивна войнстваща страна. Засега се въздържам от радостни коментари, защото в ДД всяка смяна е проблем, винаги може да доведе до още по-страшни неща. Както се вижда в България.

Вероятна причина за възбуждане на вируса и подготовка за нов евро-атлантически локдаун е и очакването на ДД за масово народни недоволство предвид случващото се в икономиката.
Вирусни мерки на фона на глад и студ, не зная кой от инстинктите и хората ще надделее и какви адови сили ще отприщи, глобалистите си играят с огъня меко казано. Дори и малко, завесата на задкулисието е разгърната, не сме преди 2 години.

Русия се готви да въведе нова световна финансова валута и създава нова световна финансова система. В това съм сигурна. Проявлението ще бъде до края на лятото. Русия скъсва с Брентън-Уудската система, създадена в 1944 година, която утвърди долара за световна финансова единица, и впоследствие Ямайската конференция, която отвърза долара от златното покритие. Цялото последвало световно страдание на икономическите полета досега се дължат на тази система. Включително в момента. Повишението на цените и невъзможността да си купите каквото искате, се дължи на тази система и тя определя вашия житейски стандарт. Е, Русия приключи с това. Използвам минало свършено време, защото това е истината. Решението за продажба на газ с рубли фактически заяви излизането на Русия от този доларов затвор. Което и предизвика такава злобна реакция у Колективния Запад.

Само да изясня нещо.
Ако все още има някой, на когото не му е ясно.
Политиката на санкции на ЕС срещу Русия, включително България, води до отказ от основни екзистенциални материални блага, които не могат да бъдат заменени на този етаж. Това означава рязко, грубо изменение на стандарта на живот в низходяща степен. Правителствата, които водят тази политика нямат решение как ще компенсират тази загуба. Което още повече усложнява и без това сложното положение, което се дължи на антируската пропаганда и истерия.

Аз разбирам, има хора, които считат Русия за лоша и не искат да имат нищо общо с нея. Това го разбирам. Разбирам също така, че такива хора могат да са в управлението, имат право. Но не разбирам как ще се откажем от буквално ежедневни цивилизационни потребности и достигнати нова на стандарт на живот, защото не искаме да имаме нищо общо с Русия. Такава политика води до унищожение на реда и порядъка. Предстои да го преживеем, ако продължим още много малко с безумието.
Ето сега разликата.
Русия има ресурси и тя ще изгради без проблеми нов икономически модел извън долара. Ще създаде нови световни икономически организации извън долара.

Западът няма такива ресурси, дори колективно. Той няма да може да създаде нов икономически модел, особено в енергоносителството, където е съсредоточена и най-голямата пропаганда, и следователно остава с долара и потъва с него. Доларът ще се обезцени, но Западът нова финансова структура не гради.
Всеки да си преценя.

В допълнение искам да кажа още, че онези части на света, в които има ресурси и които досега Западът източваше за себе си и така си живееше в измислен рай за сметка бедността на други народи, не желаят да вървят повече с него и се присъединяват към другата страна. Това се случва на всички континенти освен в Европа, Австралия и Антарктида.
Как мислите, кой ли модел ще прогресира в бъдеще?

Анастасия Гешева