29.03.2024

Костадинов, ръководител на личното партийно ЕООД, практикуващо патриотинг, ще провали и идеята за референдум за запазването на българския лев. Росен Миленов, човек, когото дълбоко уважавам и е доказал почтеността си и грижата си за България, в своя публикация уведоми, че Костадинов е отказал партията Му да подкрепи инициативата за референдум, ако не се посочва, че инициативата е на партията и тя е основната сила в нея.

Многократно съм повтаряла, че големият проблем на Възраждане е ЕГОТО на Костадинов. Той е готов да прегази всеки, да го използва, да мачка и след това да го захвърли. И всичко това, с единствената цел правене на партиен и личен пиар. Който, разбира се, носи субсидии и власт.

Много пъти посочвах измамната същност на партията. Включително за подписката от 2018 година, когато подписите дори не са внесени. Оправданията за сбъркани лични данни могат да оставят за собствените си членове, които не са в състояние да мислят. Аз като юрист мога да им кажа, че само ГРАО може и има правото да проверява личните данни. Ако ги е проверил, КК откъде има достъп до национална база данни „Население“. А ако не ги е проверил там, значи просто лъже.

КК е против американците, но парламентарната му група гласува „за“ анексите към договорите за Ф-16. Уж е русофилска партия, а гласува „въздържал се“ на декларацията, че Русия била агресор. Уж приоритетите на партията са запазване на българския лев, демографската катастрофа, образованието, а проглушиха ушите на всички, че най-големият проблем в момента били трюфелите и затова внасяли законопроект за тях.

Лъжата е второ лице на този. Както лъжеше, че е написал учебник, с който си правеше дори предизборен пиар чрез децата, а се оказа, че е само редактор. Уж щеше да връща 2017 година субсидията, а накрая си я гушна и съвсем случайно, ама съвсем случайно, да не си помислите нещо, в същия момент си купи голяма къща на брега на езеро.

Когато не успя да превземе инициативата за еврото, КК поръча на герберските сайтове да започнат компроматна война срещу голяма част от организаторите. Има един лидер на бутикова партия, който държи над 30 сайта, които се контролират от ГЕРБ. Последната една година всички тези сайтове възхваляват Възраждане и плюят, включително с лъжи и клевети всеки неудобен на Костадинов. И сега видяхме същото. Хора, които през годините са се доказали като граждански активисти, бяха грозно оплюти, за да не засенчват егото на партийния лидер.

Призовавам всички граждани да се мобилизираме и да съберем подписите. Не е невъзможно. Нека да докажем, че и без партии можем да покажем народната воля. Защото партиите всички са проекти. И нищо добро не са донесли на България.

Битката за лева продължава. Въпреки Възраждане.

Елена Гунчева-Гривова