02.05.2024

 

Самоковската пача забранила провеждането на шествие в защита на Палестина в София. Можело, значи, да имало призиви за насилие. Веднага се сещам за укрофилите, които гордо шастваха с плакати с призиви за смърт, насилие, терор и управляващите жълтопаветници им ръкопляскаха. Тоест, не в призивите за насилие е проблема, а в това кой ги казва.

И пак да обобщим – САЩ и Израел – гут, гут, добро, добро! Русия, Палестина, Китай, Сирия, Иран, Ирак и повече от половината свят – много лошо, лошо и пак лошо! Когато израелец убие палестинско дете, това е негово изконно право, справедливост и е праавилно! Когато палестинец направи същото с израелско дете, това е тероризъм, гнусно убийство, сатанизъм, нещо много лошо и неправилно и трябва да бъде наказан той, децата му, семейството, родът му и народът му до девето коляно! Май малко останаха нормалните, които да кажат, че има просто двама убийци. Просто единият притежава част от световните правителства, банки и медии, а другият – само живота си и омразата към тези, които са му отнели всичко останало.

Пак избираме грешната страна! И защо изобщо трябва да избираме страна?!? Да, в правителството и в управляващите у нас има много от тази държава, които нагло вземат решенията вместо българите. Но поне нещо човешко не ни ли е останало? Един народ се бори за земята си и за свободата си? И за живота си, живота на над два и половина милиона души, от които една четвърт деца. Отказваме им дори съчувствието да кажат тяхната гледна точка. Защото не че имаме наша, а защото нашата територия отдавна не е наша и българите отдавна не управляваме България!

И отново ще завърша с това, че аз подкрепям Палестина. Палестинският народ, който се бори за земята си и за собствена държава, който се бори децата му да не бъдат избивани, да не бъде заграждан с бодлива тел и обстрелван, да не бъде подлаган на геноцид. И ги подкрепям и за това, че утре ние може да сме Палестина! Със същите врагове!

Елена Гунчева-Гривова