20.04.2024

Съобщението за „предотвратен опит за държавен преврат в Германия“ разбуни духовете, но вече часове наред, ние, обикновените българи, нямаме никаква допълнителна информация за случващото се там. Гемания на Марс ли се намира, та по-точни сведения за това наистина сензационно политическо събитие изобщо не достигат до България?

При това положение всеки, който се интересува от европейска политика, трябва сам да тълкува малкото споделени факти. В бушуващия океан от дезинформация, когато е много трудно да отделиш истината от лъжата, ми се струва, че „опит за преврат“ изобщо не е имало, а по-скоро е разгромена група пт аристократи, несъгласни с убийствената за Германия политика на Шолц.

Най-голямата нация и икономика в Европа, страната, на която се крепи ЕС, е сведена до елементарна функция на САЩ. Предполагам, че за германците е много трудно да понасят не само последиците от безумните решения на брюкселските чиновници за санкции срещу Русия, които разклатиха невъзстановимо германското стопанство и частния уют на немската средна класа – много по-плътна, почтена и работлива, отколкото в другите европейски страни, но и унижението да се чувстват постоянно лъгани глупаци.

Непоносима за немеца е и лавинообразната агресивна черна миграция, която промени етническия облик на държавата и непосредствено заплашва съществуването на изконното население. Преди време четох, че много германци, принудени да живеят в близост до домове и общежития с настанени в тях мигранти – или до джамии – са предпочели да напуснат страната си и да мигрират на свой ред – най-вече в Унгария. Спомняте си какво меле с изнасилвания на немски жени и момичета от араби, се случи преди няколко години в Кьолн. А завчера се появи ужасяващата новина за нападение с нож, извършено от еритрейски мигрант над невинни германски деца, 13 и 14-годишни момичета, едното от които е починало. Коя поред е тази жертва? И кой си мисли, че подобни издевателства могат да продължават само защото бюргерът е кротък и зает тегли каиша безропотно като вол?

Изобщо не вярвам и в приказките, че групата, „съставена от благородници и политици“ изповядва идеи на „крайната десница“. Аристократите никога не са крайно десни, а се вдъхновяват от национални идеали. Разбира се, при липса на информация, това остава мое предположение. Но ще дадат ли изобщо думата на арестуваните и ще стигне ли тя до нас?

Едно трябва да е ясно на глобалистите – все повече хора проглеждат и се опълчват срещу тяхната безразделна власт. Само че в случая не е ясно дали става дума за истинско събитие или за превантивна глобалистка инсценировка. От историята знаем, че световните банкстери нямат спирачки и са способни да ни поднесат всякакви изненади.

Милена Върбанова