19.05.2024

Иван Гешев

Предложените промени за изменение на Конституцията са с цел утвърждаването на олигархичния модел, превзел държавата ни, чрез неговото закрепване на конституционно ниво.

Министърът на правосъдието става главен прокурор, 28 местни прокурори стават феодали и местни главни прокурори. И министърът на правосъдието ще кадрува, като се грижи за назначаването, преназначаването и уволняването всичкото кадрово израстване на прокурорите. Реално ние ще имаме министър, който е главен прокурор(модела на Полша).

Цяла Европа, както казват тези напреднали в политическото ни мислене българи от НАРКО либералния модел, сочи Полша като лош пример, а те въвеждат точно този модел, който е силно критикуван от нашите Европейски партньори.

Резултатът е че правиш под контролна прокуратура, която използваш като бухалка срещу политическия противник, срещу българин , който мисли различно, делата не стигат до съд, съответно няма осъдителни присъди. Тя работи като перачница на минало. Перачница на биографии. Изпира българските политици.

Анализът ни в цялост сочи, че след евентуалното им приемане дори при бъдеща политическа промяна няма да е възможно моделът да бъде изкоренен без ново изменение на КРБ, а вероятността отново да е налично конституционно мнозинство в един следващ парламент е минимална.

„Да видяхте един професор, който да е специалист в областта на правото в това народно събрание? Тук няма нито един професионалист. Вие представяте ли си примерно г-н Чолаков, който е юрист да почне да прави(съжалявам за сравнението) реформи в АЕЦ – Козлодуй в реакторите? Това правят те. Изключително некомпетентни хора се намесват в област в която нямат никаква представа и могат да взривят държавата.“

Иван Гешев в “Извън шаблона“

 с проф. Георги Илинчев Попов и Пело Кръстев

по телевизия СКАТ