25.04.2024

Предстои ли коалиция между ПП и ГЕРБ?

Вчера Кирил Петков заявил нещо в смисъл, че ГЕРБ били приемливи, ако не бил Бойко Борисов. Естествено, това е поредният кирчовизъм. ГЕРБ без Бойко Борисов си е ГЕРБ на корупциията, на диктатурата, на корпоративния и купен вот, на натиска върху бизнеса и гражданите, на неправомерно усвоените, да не кажа думата откраднатите европейски средства, на калинките и хиените. ГЕРБ без Борисов е като хиена, ама без петната по козината. Все същото в същността си.

Притесниително е обаче това изявление. В 47-то Народно събрание те бяха яростни противници. О, да не си мислите, че имаха някакви идейни различия или политики? Не, разбира се. Имаха противоречия как едни хиени да се махнат от хранилката, за да се настанят нови хиени. Кратко, просто и ясно!

Като идеология ПП и ГЕРБ са доста близки, а господарят им е един и същ. ИТН вече не е в играта, те изпълниха своята роля за изпиране на ГЕРБ и Борисов и подготовката за връщането им на бял кон. А ПП са си научили урока, че много бързо могат да бъдат свалени. БСП трудно може да се противопостави, а и не се знае дали изобщо иска. Тя иска също парче от баницата и при получаването му бързо би забравила за различията в идеологията. Както и ДБ, разбира се.

Погнусата от българската политика, е голяма. Дирижирането става от едно място, а проектите са само с различни лица, но еднаква същност. Тези, които се правят на опозиция и на съпротива, са внимателно отглеждани проекти, които да обират отрицателния вот, за да отиде цялата пара в свирката.

Те така в българската политика. И явно никой не разбира, че ако ние само гледаме полиците отстрани, това ще продължава до пълното и унищожение.

Елена Гунчева