09.05.2024

Поредна престъпна схема в порочната сглобка – заместник-министърът на културата от жълтопаветния красивитет Виктор Стоянов финансира проекти на снаха си с колосалните 100 000 лева, гласи нов сигнал до Narod.bg.

Това е българският зам.-министър на културата Виктор Стоянов…

ПП-ДБ назначението е в очеваден конфликт на интереси, защото приема и гласува условия на най-голямата конкурсна програма за финансиране в Национален фонд „Култура” (НФК) за 100 000 лв. на година.

Оказва се, че снахата на Виктор Стоянов – Виолета Стоянова, е шеф на фондация „Елизабет Костова” и е кандидат за пари от НФК. На сайта на НПО-то Виолета е записана като Радкова, показа проверката на Narod.bg.

Съвсем в духа на умнокрасивитета от ПП-ДБ зам.-министърът участва в определянето на условията на програмите, по които снахата кандидатства.

Накрая се получава следното – фондацията на Виолета Стоянова печели близо 100 000 лв. по програмите, които Виктор Стоянов ѝ е гласувал…, завършва сигналът до Narod.bg.

Виктор Стоянов е роден на 6 ноември 1977 г. в София. През 2014 г. е  заместник-министър на културата в служебното правителство на проф. Георги Близнашки.

В периода 2014-2016 г. е директор на Софийската филхармония.

narod.bg