05.05.2024

Синът на кмета на Несебър Николай Димитров – Кирил, който наскоро заедно с подчинения на тате шеф на БКСО Димитър Панев ваканцуваха в Доминикана с метресите си, където белото е само 20 долара за грам, трябва да бъде проверен за наркотици и имотни сделки в ущърб на бюджета, поиска източник на Narod.bg от морската община

Криминалистите са задължени да разнищят как директорът общинското предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” Димитър Панев върти обща фирма „АМК Строй” ООД с ЕИК 206617423 със сина на кмета Кирил Николаев Димитров?

Номерът е, че „АМК Строй” купува от Община Несебър на изключително ниски цени общински имоти, почти не заплаща право на строеж на обектите, които изгражда, или цялата сума от купуването на парцела, право на строеж и другите такси са около 25 000 лева. Сума, с която не може да бъде закупен дори парцелът.

В Несебър се говори, че Кирил Димитров имал тежък проблем с наркотиците и редовно пазарувал от местни и софийски дилъри, за което източникът на Narod.bg може да представи доказателства.

БКСО пък закупува строителни материали и извършва една много голяма част от строителството на обекти на фирми, приближени на разпасалия се кмет Николай Димитров, като печелят определени процедури за изпълнители на общината. БКСО прави тротоари, пейки, сцени, градинки, огради, парапети, перголи, в последствие готовите обекти се фактурират от приближените на Николай Димитров фирми, без дружествата да са вложили в тях средства и труд.

Техниката на БКСО също извършва нерегламентирана частна дейност на частни обекти, които заплащат в кеш по върха в общ Несебър. Става дума за земекопна техника, самосвали, сметоизвозващи машини, вишки и много други.

narod.bg